Vaddisznókat a puskák elé? Felgyújtották a nádast Alsohetény mellett egy halastónál, a zöldhatóság vizsgálja az esetet

0

Az eset március 28-án történt, sűrű, fekete füst lepte el a határt Kapospula és Alsóhetény között. Talán ki sem derül, ha a közeli Dombóvár polgármestere, Szabó Lóránd nem jár arra és nem közvetíti a történteket élő Facebook-videóban – írja a Pécsi Stop.

A videón látszik és hallatszik az is, hogy egy magát hivatásos vadásznak nevező embernek nem nagyon tetszik, hogy felvétel készül a nádas lángba borításáról: 

A lap a polgármestertől megtudta, az eddigi adatok arra utalnak, hogy a területen illetékes attalai vadásztársaság gyújthatta fel a nádast, feltehetően azért, hogy vaddisznókat tereljenek a puskák elé.

Gepostet von Természetesen Dombóvár am Donnerstag, 28. März 2019

A Pécsi Stop valamivel később frissítette a cikkét. Eszerint a nádat nem a hivatásos vadászok gyújtották fel, hanem a tó tulajdonosi jogokat gyakorló bérlője a tűzoltóság hivatalos engedélyével. Azt, hogy a polgármester által készített videó tanúsága szerint ezen túl miért lépett fel az azon hallható vadász már-már hatósági személyként, egyelőre nem tudni – jegyzi meg a lap, hozzátéve, hogy információja szerint a zöldhatóság vizsgálatot indított a területen, illetve hogy a közelben a hivatásos tűzoltóknak is be kellett avatkozniuk. 

forrás:https://168ora.hu/eletmod/ragyujtottak-a-nadast-a-vaddisznokra-a-somogyi-vadaszok-hogy-legyilkoljak-a-langok-elol-menekulo-allatokat-165809?fbclid=IwAR04cX75S9Qm8ZJJlu1ap8igVDkv30AvsTGkHphF9zVF0mEKlv