VÁDLOTTAK PADJÁRA ÜLNEK A NÓGRÁDI CSALÓK

0

MERT MASZEK HÁZRA KÖLTÖTTÉK A TURISZTIKAI TÁMOGATÁST

Egy nógrádi testvérpár több millió forint támogatást kapott vendégház kialakítására, de turisztikai fejlesztés helyett saját ingatlanra költötték a pénzt. Az ügyészség úgy találta, hogy a ház sosem működött szállásként. Az RTL Klub tudósítása szerint most költségvetési csalás vádjával állnak bíróság elé az érintettek. Az említett ügy egyébként Csécsén történt, de Nógrádban már ismerősek a hasonló történetek…

Becsó Károly és Becsó Zsolt cége ugyanebben a fejlesztési programban kapott 34 millió forint támogatást egy hollókői vendégház kialakítására és az ő esetükben is azt említik az újságcikkek, hogy egyáltalán nincs nyoma, hogy a ház bármikor is valódi vendégházként működött volna. Az újságírókkal beszélő szomszédok Becsóékon kívül mást még nem láttak a háznál.

Mindössze egy aprócska, kézzel írt “szálláshely” felirat van a korlátra drótozva (lásd fotó), de szállásokra jellemző feliratok, árlisták nincsenek kitéve és az interneten sincs nyoma turisztikai szolgáltatás hirdetésének. Becsóék vendégházat nem ajánlja sem a Trivago, sem a Google és a közösségi médiában sem jelentkezett be innen még senki – ellentétben a többi hollókői panzióval. A támogatás összegét jelző táblát diszkréten belülről támasztották az ablaknak, hogy az utcáról ne lehessen látni.

Az ilyen támogatásból épített vendégházakat egyébként csak néhány évig kell üzemeltetni, utána bármire használható és eladható az ingatlan. Becsóék hollókői ügye miatt Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja az EU csalás elleni hivatalához, az OLAF-hoz fordult. Valószínűleg hallunk még erről az esetről…

Addig is kérjük, hogy aki már üdült Becsóék vendégházában, ossza meg itt élményeit, fényképeit! Jó lenne tudni, hogy a megye parlamenti képviseletére jelentkező testvérpár a látszat ellenére tényleg a nógrádi turizmus fejlesztésére költötte a támogatást!

Forrás: Tarjáni Fészek (facebook)