Vágó István Nagy Ferónak: Egy nagy büdös francot kussolok

Furcsa, indulatos poszttal szállt bele Nagy Feró Vágó Istvánba. A kvízmester most válaszolt.

Mivel elöntötték a NER-médiát Nagy Feró hozzám intézett cizellált szavai, ezért nyilvánosan reagálok:

Nagy megtiszteltetés nekem, hogy a Kossuth-díjas művész ismét megszólított egy posztom kapcsán (https://www.facebook.com/VagoIstvan/posts/10224653566345456), melyben Lojzi különös mondatát idéztem: “A negatív gondolatok, a hazudozások megváltoztatják a kristályszerkezetét a víznek. Ami az agyunkban 80 százalék.” Aztán gratuláltam az új Artisjus-vezetőnek.
Lojzi fenti állítását én nem minősítettem, de Feró indulatait ez mégis kiváltotta. Nem csodálom. Nekem is furcsa volt…
Van azonban néhány megjegyzésem a Kossuth-díjas szavaihoz (https://www.facebook.com/nagyfero.kisszeplos/posts/4921668524585103):
– Nem “emeltem kezet” Lojzira.
– Továbbra is bárkit “merészelek” a számra venni, még Nagy Ferót is.
– Nem “bukott celeb” a jelenlegi státuszom, hanem Feró új elvtársai által kirúgatott egykori tévés (amúgy szakmai és társadalmi díjakkal elismert) műsorvezető.
– Lehet, hogy “megbuktam basszusgitározásból”, de nem emlékszem, melyik koncertemen üdvözölhettem volna a veterán zenészt, ahol ezt megállapíthatta volna.
– Hogy miért lett volna “kamu” bármelyik kvízműsorom, annak a bizonyítása érdekelne. Ha arra gondol, hogy “előre ismertem a kérdéseket” a Milliomosban, akkor Feró ne sunnyogjon, mondja ki, és ennek cáfolatát akár bíróság előtt is bemutatom.
– Nem vagyok a BKV felügyelőbizottságának tagja.
– És a végén egy szép látlelet a Feró által képviselt Fidesz-világ jelenlegi állapotáról: “Na most kussolj el! De gyorsan!!!!”
Az új Kossuth-díjas új stíljében válaszolok. Hát egy nagy büdös francot!
Ennek a világnak akarunk véget vetni.