Vajna Tímea akkora adósságot örökölt, hogy szinte nincstelen lett

0

Érdekes pénzügyi adatokat szúrt ki a 24.hu az egykori milliárdos filmipari mindenes vagyonát kezelő cégek könyveiben.

Az Andy Vajna legfontosabb magyarországi üzleti érdekeltségeit, így a kaszinók bevételeit kezelő AV Investments nevű cégnek tavaly év végén 5,5 milliárd forint volt az adósságállománya. Vajna idén január végén halt meg. A vállalat június végén átalakulási vagyonmérleget készített, hogy több kisebb Vajna-céget bele tudjanak olvasztani. Ebben már – fél évvel az előző mérleg elkészülte után – már közel 13 milliárd forintos, vagyis több, mint dupla annyi tartozás szerepel.

A 24.hu cikke szerint ennél kevesebb vagyon és követelés áll a mérleg túlsó oldalán: június végén 12,7 millió dollárnyi (bő 3,8 milliárd forint) forgóeszközt (betétet és készpénzt), illetve 10,4 millió dollárnyi (3,1 milliárd forint) értékpapírt tartottak nyilván a könyvekben, továbbá 16 millió dollárt (4,8 millád forintot) tett ki a vagyonkezelő követelése, azaz ennyivel tartoztak nyár közepén a cégnek.

Az AV Investments ügyvezető Vajna egykori üzlettársa, Samuel Russell Falconello. Vajna Tímea csak több hónappal a férje halála után tudta elfoglalni a másik ügyvezetői pozíciót.