Vajna Tímea csak úgy kapja a pofonokat – még a végén egy buznyákot sem kap sehonnan!

0

Vajna Tímea cégei közül nemcsak a fánkos szegmensnek, de az ékszerkereskedelemmel foglalkozó Dorottya Diamond Palace-nak is meggyűlt a baja a NAV-val, ugyanis utóbbin is NAV-végrehajtás van, vette észre a 24.hu.

Az Opten adatai szerint a végrehajtást május 31-én jegyezték be és még mindig aktív. A NAV adótitokra hivatkozva nem ad felvilágosítást konkrét ügyekben, és mivel a végrehajtás okai elég széles spektrumon mozognak (előfordulhat, hogy nincs is tartozás, csak technikai gond van, például a cég az egyik adónemben többet fizetett be, a másikban kevesebbet és ezt korrigálni kell), megkerestük Vajna Tímea képviselőjét.

Válaszukban az okot nem fejtették meg, de nem cáfolták a végrehajtás tényét, azt írták,
a Dorottya Diamond Palace-nak a Beauty Enterprises kisebbségi tulajdonosa, a cég operatív ügyeinek intézésében a Beauty Enterprises nem vesz részt, a társaság irányításáért a többségi tulajdonos által megválasztott ügyvezető felel. Korábban a társaság kisebbség tulajdonosa kölcsönt biztosított a Dorottya Diamond Palace-nak, ezeket a kölcsönöket azonban a vállalat még nem fizette vissza.

A fenti azt jelenti, hogy Vajnáék szerint ha hiba történt, az a (többségi) tulajdonostárs felelőssége, egészen pontosan a cégben 51 százalékot birtokló, szingapúri bejegyzésű MaxM International PTE. LTD., illetve az általa delegált Dorottya Diamond-ügyvezetőé, Arie Hermané. Így ha a cégnek tartozása van a NAV felé, az miatta van és Vajna Tímea (a Beauty Enterprises-on keresztül) nem igazán gyakorol irányítást a cég felett.

Andy Vajna január 20-án halt meg és bár annyit tudni, hogy özvegye március 1-jétől a Vajna-birodalom hazai érdekeltségeit összefogó cég, az AV Investments Kft. társügyvezetője, az öröklésről és a cégek sorsáról szinte semmit.

 

Via: 24.hu