Vajon a Bajszos Szar bolsi házelnökünk itt mennyi büntetést szabna ki?

0

… ahogy ököllel ütik egymást a török parlament képviselői.

 

A feszültséget a török hadsereg észak-szíriai beavatkozása körüli kérdés robbantotta ki. Női és férfi képviselők egyaránt részt vettek a tömeges verekedésben.

 

Egymásnak estek a képviselők a török parlamentben szerdán, miután pattanásig feszült a húr a török hadsereg észak-szíriai katonai részvételét illetően. Ahogyan az a videón is jól látszik, az Erdogan képviselte kormánypárti és a legfőbb ellenzéki erő honatyái és honanyái keményen egymásnak estek.

A bunyó azután tört ki, hogy az ellenzéki Köztársasági Néppárt képviselője, Engin Ozkoc, elfoglalta a pulpitust. A politikus nem sokkal az ülés előtt tartott sajtótájékoztatón tisztességtelennek, tudatlannak és árulónak titulálta a Törökországot kemény kézzel irányító török elnököt. Azzal is megvádolta Erdogant, hogy amíg a török emberek gyermekeit harcba küldi, addig a keménykezű vezető gyermekei állítólag kibújtak a hosszú távú katonai szolgálat alól.

Ezt megelőzően egyébként Erdogan vádolta meg az ellenzéket azokkal a szavakkal, amelyeket most Ozkoc vádolta meg őt. Mindezt azzal kapcsolatban, hogy az ellenzék megkérdőjelezte az észak-szíriai Idlib tartományban történő török katonai beavatkozást.

atv.hu