Vajon Orbán is hasonló módon végzi?

A diktátorok élete nem csak játék és mese annak ellenére, hogy páran kifejezetten luxus életmódot folytatnak, amíg megtehetik. Persze nem minden diktátor ugyanolyan és a teljhatalmat néhányan nem a saját meggazdagodásukra és a népen való élősködésre használják fel, hanem pont, hogy az országa, az emberek érdekében. Legalábbis az ő olvasatukban biztos így van. Próbáld ki te is a Rackhost-ot most 3.000 Ft kedvezménnyel, de siess, mert csak az első 100 regisztrálónak jár az ajánlat! https://www.rackhost.hu/referral/coup…

Instán is fent vagyunk: https://www.instagram.com/tizeslista/

 

Tízes lista Facebook: https://www.facebook.com/tizeslista/

0:00 Intro

0:39 Adolf Hitler Adolf Hitler talán a valaha élt leghírhedtebb diktátor, aki tetteivel örökre beírta magát a történelemkönyvekbe. Hitler 1889-ben született Ausztriában, egész pontosan Braunau am Inn városban, de gyermekkora nagy részét Linz-ben töltötte. Később ezért is kérte, hogy itt temessék majd el a halála után.

6:12 Nicolae Ceaușescu A magyaroknak, főleg azoknak, akiknek vannak erdélyi rokonai, vagy ők maguk is erdélyiek sajnos túlságosan is ismerősen cseng Nicolae Ceausescu, a román diktátor neve. Ceausescu 1965-től kezdve 24 éven át hívhatta magát Románia diktátorának, mielőtt elérte volna a vég.

10:29 Francois Duvalier A Papa Doc néven is ismert François Duvalier 14 éven keresztül volt Haiti diktátora annak életére, hogy az élete kezdetben még teljesen más irányba indult. Duvalier 1934-ben diplomázott a Haiti Egyetem orvosi karán, majd közel 10 évig orvosként dolgozott, mielőtt aktív szerepet vállalt volna a frambőzia nevű trópusi betegség gyógymódjának kutatásában, amit nagyrészt az egyesült államok támogatott pénzzel.

13:43 Augusto Pinochet A mai videó utolsó diktátora, Augusto Pinochet talán nem tartozik a legismertebbek közé, de ez nem jelenti azt, hogy ne lett volna vasmarkú és igazán kegyetlen uralkodó. Ő volt az, aki 1973-ban megdöntötte Salvador Allende chilei elnök szocialista kormányát, csakhogy diktatúrát vezessen be az országban. Ugyan már ebben az évben is övé volt a hatalom, 1974-ben ragadta magához a teljhatalmat a katonai bizottság háttérbe szorításával.

 

A teljes videó: A legkeményebbek is meghalnak | Híres diktátorok és haláluk #2 – YouTube

 

Források: https://controlc.com/3f74572a

 

Zene a videó alatt: https://audiojungle.net/item/stylish-…

 

Outro zene: Cold Funk – Funkorama by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (https://creativecommons.org/licenses/…)

 

Szöveg: Hatvani Bence #diktátor #történelem #tízeslista