Valaki taccsra kivette az összes pénzt Andy Vajna vagyonkezelőjéből!

0

Kijött a vagyonkezelőjének tavaly beszámolója, mégpedig tele érdekességekkel. – írja a veszpresszo.hu.

Andy Vajna egykori fő vagyonkezelő cége hétmilliárd forint sorsáról rendelkezik, mégpedig így:

A Vajna András György által 2018. évben felvett osztalékelőleg (…) Vajna András Györgyöt, illetve az örökösét illeti meg.

Azért 25 millió dollárról, avagy hétmilliárd forintról beszélünk, mert ennyi osztalékot fizetett a tavalyi évre az elhunyt filmproducer és üzletember legfontosabb vagyonelemeit – kaszinókat, rádiókat, korábban papíron a TV2-t is – összefogó AV Investments Kft. – szúrta ki a G7 a késve leadott 2018-as beszámolóból.

Mindez azt is jelenti, hogy nemcsak a tavalyi, de a korábban felhalmozott tőkét is kivették a cégből, amely így az USA-ba bejegyzett Cinergi Picture Entertainment Inc.-hez kellett volna hogy jusson. Ez az a cég, ahova Andy Vajna halála előtt belepakolta az érdekeltségeit.

Az osztalékból azonban 4,52 millió dollár (1,3 milliárd forint) közvetlenül Andy Vajnát, illetve az örökösét illeti meg – olvasható a június 19-re dátumozott alapítói határozatban. Ez két dolog miatt érdekes: egyrészt egy darab örökös van megnevezve, másrészt mivel az eddigi ismeretek szerint a Cinergi is Vajna tulajdonában van, így az oda kerülő pénz is az örököst illetné.

Annak kiemelése azonban, hogy ez a 4,5 millió dolláros rész lehet a Vajna-örökösé, utalhat arra is, hogy a Cinergit már más birtokolja – morfondírozik a G7. Amennyiben ez így van, akkor az „örökös” kénytelen lesz beérni 1,3 milliárd forinttal.

 

olkt.hu/veszpresszo.hu