Valami megmozdult Magyarországon.

Végre egy épkézláb program

Nem lehet szép szólamokkal, a “békés rendszerváltás” hamis ígéretével kampányolni és tömegeket állítani a változás mellé, ami nem ígér gyökeres fordulatot, és nem teszi világossá, mi fog történni, ha Orbán megbukik.

Akik “selymes fordulatra” készülnek, azok az Orbán-rendszer újabb bebetonozását érhetik el, és az ország érdekei ellen tesznek. Nincs olyan, amit a 99 Mozgalom programja ír, hogy majd “lépésről lépésre” lebontják a rendszert. Ez lehetetlen, mert Orbán az első napon megfojtja őket, káoszba és zűrzavarba kergeti az országot. Az emberek pedig ettől félnek amíg nincs program a világos és egyértelmű elmodítására, amely véget vet a hatalmának, nem is szavaznak az ellenzékre.

A hátralevő időszakban a háttérből előlépett személyiségek, műhelyek, irányzatok részvételével egy új “ellenzéki kerekasztalt” kellene létrehozni, amely pontról pontra kidolgozná az Orbán-rendszer eltörlése jogi alapjait, programját és intézkedési tervét. Erre az ellenzéki pártok önmagukban képtelenek, az ellenzéki pártok nélkül az értelmiségi agytrösztök nem tudják ezt artikulálni és szavazásra bocsátani. Ezért az ellenzéki szövetségnek meg kellene nyitnia magát és behíva ezeket a háttérszervezeteket, civilmozgalmakat, értelmiségi műhelyeket, ellenzéki kerekasztallá kellene válniuk, szélesítev ezzel a társadalmi bázist, és annak programjával sarokba szorítani Orbánt a 2022-es választáson.

Nem hiszünk abban, hogy Orbánt választáson le lehet váltani, de ha sikerül egy világos és igazság szerinti radikális programmal felrázni az országot, akkor az kimozdíthatja az Orbán-rezsimet a pozíciójából és elkezdődhet egy valódi ellenállási mozgalom a rendszer megdöntésére. S ha ez sikerül, kész program várja azokat, akik ennek végrehajtására demokratikus megbízást kapnak.

László Bartus