Valami nagyon nem stimmel a brüsszeli Szájer-féle orgia kapcsán!

Lengyelország már három évvel ezelőtt már kérte a Szájer József meneküléséről hírhedt orgia szervezője,  David Manzheley kiadatását, de a belga hatóságok ennek nem tettek eleget – írja az OLKT a lengyel FAKT24.PL hivatkozására .

A laphoz eljutott a krakkói bíróság levele, eszerint a nemzetközi körözést 2014-ben adtak ki a férfi ellen, ám a belga fellebbviteli bíróság 2017 nyarán elutasította a végrehajtását.

A férfit nem fenyegeti kiadatás, amíg Belgiumban van, és nem kell letöltenie a 14 hónapos börtönbüntetését, amelyet még 2010 novemberében szabtak ki rá.

Lengyelországban a körözési képe a máig kint van a rendőrség honlapján, ám december 3-i dátummal.

A kép a lengyel Rendőrség hivatalos oldalán és a Twitter oldalán is szerepel.

David Manzheley, a krakkói Rendőrség körözési listáján./Kép. policja.gov.pl

 

A 29 éves lengyel férfi körül azonban úgy tűnik valami nagyon nem stimmel. A lengyel Igazságügyi Minisztérium a Blikk kérdésére közölte: okirat-hamisítás, zsarolás, és rágalmazás miatt is keresik. Manzheley a lapnak tagadta, hogy ő lenne a szóban forgó személy. Szerinte csak az orgiákon korábban résztvevő lengyel politikusok próbálják őt hiteltelenné tenni. Hogy ártatlanságát igazolja, több dokumentumot is küldött a bulvárlapnak.

Ezek egyike egy francia fényképes igazolvány, ahol születési helyként a máltai Naxxar van megadva. A név azonban nem stimmel – itt már Adam B.-ként tűnik fel a hivatalosnak látszó dokumentumon. Ezt azzal magyarázta, hogy 2017-ben változtatta a nevét David Manzheley-re egy izraeli rokona tiszteletére.

Egy másik papíron viszont az látszik, hogy már 2013-ban is a David Manzheley nevet használta. A lapnak nem akarta felfedni az igazolványon lévő születési dátumot sem, pedig ezzel igazolhatta volna ártatlanságát.

A lengyel körözés szerint egyébként nem is 29, hanem 36 éves.

David Manzheley szervezte azt a brüsszeli orgiát és drogpartit amin a volt fideszes EP-képviselő Szájer József is részt vett. Hátizsákjában közel 1 kg. amfetamint és kokaint találtak a belga rendőrök. Szájer sokkot kapott a hatóságoktól ezért az ereszcsatornán próbált meztelenül megszökni, de a rendőrök elkapták a volt EP-képviselőt.

Szájer József ellen rendőrségi büntetőeljárás folyik Brüsszelben. Az Európai Néppárt elnöke Donald Tusk kezdeményezte a mentelmi jogának a felfüggesztését. A belga rendőri hatóságok őrizetbe fogják venni, az EU-s mentelmi bizottság döntése után. Szájer József egyébként minden tisztségéről lemondott és elismerte a bűnösségét.