Válaszokat követelnek Orbántól a kínai vakcinával oltott magyarok

Ha szó szerint halomban áll a jó minőségű oltóanyag, akkor miért nem kaphatnak belőle azok, akiknél nem indította be a termelést a Sinopharm vakcina?

A Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. tájékoztatása szerint az e heti a 28. magyarországi szállítmány az mRNS alapú oltóanyagból. Múlt héthez hasonlóan e héten is 500 ezer adag vakcina érkezett. 2021 első negyedévében több mint 1,5 millió adag, a második negyedévben pedig több mint 4,5 millió adag oltóanyagot szállított le, azaz

Magyarországon bőségesen elegendő nyugati oltóanyag áll rendelkezésre, hogy segítsenek azokon a személyeken, akiknél a kínai vakcina hatására sajnos nem indult be a koronavírus elleni antitestek termelése. Mégsem teszik meg.

 

Rengeteg negatív antitest-teszt nyomán a közelmúltban világossá vált, hogy mekkora hiba volt politikai érdekből erőltetni az idősek Sinopharm-mal való oltását.

 

“Sinopharm vakcinával oltottak negatív laboratóriumi eredményekkel” Facebook csoport jelenleg 6000 tagot számlál, és egyre bővül. Ennél még egy nagyságrenddel több, azaz

többszázezer érintettje is lehet a kormány melléfogásának, ugyanis ez nem csak időseket érint, hanem sok középkorú személyt is, akinek az oltás beadásakor valamiért nem működött tökéletesen az immunrendszere.
Ezeknek az embereknek jelenleg veszélyben van az életük.

 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) abszurd indoklásában azt írta, hogy nemhogy nem támogatja, hanem egyenesen megtiltja a pórul járt Sinopharmosoknak a harmadik, emlékeztető oltás beadását, legyen az Sinpoharm, vagy a sokak által preferált Pfizer, merthogy nincs benne a gyártó protokolljában.

Ez egyrészt azért abszurd, mert éppenséggel a 60 év fölöttiek oltását sem javasolta a gyártó, ez mégsem okozott náluk fennakadást, másrészt milliószámra áll mind a Pfizer, mind a Sinopharm a raktárakban, harmadrészt pedig kiderült, hogy orvosilag nagyon is indokolt és biztonságos harmadikként Pfizerrel oltani.

Úgy tűnik, a embertelen Fidesz-kormány inkább lemond többszázezer emberről, mint hogy elismerje: hibát követtek el, és hogy mielőbb kárpótolja az érintett magyar polgárokat.