Választási csalás: A Fidesz arra készül az EU-s választásokon!

0

A közelgő európai uniós választáson a Fidesz megint úgy akar kampányolni, hogy kormányhirdetésnek álcázza a saját reklámjait, eközben az Állami Számvevőszék segítségével már több párttól is elvonta a bevételeit, így téve lehetetlenné az aktív részvételüket a közelgő választáson. 

A kormány tájékoztató akciót indít a bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről. Hollik István kifejtette: minden magyar embernek joga van tudni, melyek azok a javaslatok, amelyek alapjaiban veszélyeztetik Magyarország biztonságát, és az eddigiekhez hasonló elemekből álló, a napokban induló akcióval szeretnének minden magyar polgárt elérni.

Eközben az ellenzéki pártok egy részét megfosztanak minden pénzüktől, hogy ne tudjanak kampányolni.

Ha az adóhivatal nem ad részletfizetési lehetőséget a Jobbiknak az Állami Számvevőszék által kiszabott büntetések törlesztésére, akkor a párt ellen felszámolás indul, ami már-már a Jobbik megszűnésével fenyeget.

A Párbeszéd párt idén még egyetlen forint állami támogatást sem kapott. Őket is azzal vádolják, hogy nem tudnak elszámolni a kampánypénzekkel, holott ez a párt egyetlen forint állami támogatást sem költött el a 2018-as országgyűlési választáson.

Forrás: MTI, www.nepszava.hu / nyomtassteis.hu

Magyarország már csak részben szabad

E kutatás szerint a vizsgált 195 országból 86-ot (44 százalék) szabadnak tekintenek, 59-et (30 százalék) részben szabadnak, 50-et (26 százalék) pedig nem szabadnak.

Magyarország idén már csak 70 pontot kapott, kettővel kevesebbet, mint tavaly, tovább romlott ezzel a demokratikus intézmények állapota hazánkban. Ezzel átcsúsztunk a már csak részben szabad országok kategóriájába.

A szervezet értékelése szerint, köszönhető ez mindannak, ahogyan Orbán Viktor támadja a sajtót, az egyetemeket, a kutatókat, akadémikusokat, civil szervezeteket, a bíróságokat, és a magánszektort.

olkt.hu