Választási csalás történt, de a Rendőrség futni hagyja az elkövetőket

0

256 feljelentés történt az országgyűlési választás után az aláíráshamisítások miatt, amikből májusig kettő jutott el a vádemelésig.

A móri Tóth Péter még 2018 áprilisában tett feljelentést, mert tíz különböző kamupárt ajánlóívén találta meg jogtalanul a nevét és adatait, amikor a helyi választási irodánál élt a lehetőséggel, és ellenőrizte magát az íveken – idézi fel az Index.

A Momentum képviselőjelöltjeként induló Tóth egy évvel feljelentése után kapott levelet a Székesfehérvári Rendőrkapitányságtól, amiből a portál szerint kiderül: felfüggesztik ügyében a nyomozást.

Pontosan ugyanez történt a budapesti 5. számú választókörzetben is, ahol a Fidesz és Lévai Katalin pártjának ajánlóívein 341 ajánlás egyezett – csak épp más volt az aláírás a neveknél. Ugyanez a válasz érkezett az ügyben, amelynek lényege, hogy „az elkövető kiléte azonosíthatatlan, ezért nem nyomoznak tovább”.

Az esetek egyébként nem egyediek, mint a HVG korábban megírta, összesen 256 feljelentés történt az országgyűlési választás után az aláíráshamisítások miatt, és az esetek kevesebb mint felében indult nyomozás, amikből májusig kettő jutott el a vádemelésig.