Választási csalás: Tuzson Bence szerint Kövér minden szava vállalható!

1

Emlékezetes, a házelnök egy szombaton nyilvánosságra került felvételen arról vallott, hogy a Fidesz “földrajzi bűvészkedéssel” rajzolta át az előző választások előtt a választókerületeket. Tuzson Bence szerint ezzel semmi gond. Kövér László minden szava vállalható – közölte a Hír Tv szerint Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, miután vasárnapi sajtótájékoztatóján arról kérdezték, mi a véleménye a házelnök zárt körben elmondott, egy nappal korábban nyilvánosságra került kijelentéseiről. Kövér Lászlótól – ahogy arról beszámoltunk – szombaton a Reflektor blog tett közzé egy állítólag 2017. januári hangfelvételt, amelyen a fideszes polikus a 2013-as választókerületi reformról beszélve azt mondja a hallgatóságnak:

„nem mondom, hogy nincsen benne földrajzi bűvészkedés vagy nem volt, de csak annyi földrajzi bűvészkedés volt benne, mint a 90-es törvényben amit a szocik alkottak meg eredetileg”.

Tuzson Bence a Hír Tv cikke szerint azt mondta: kemény munkával hozták létre a jelenlegi szabályozást, az országgyűlési voksolás hatályos rendszerét pedig összességben arányosnak tartja.

„Minden szava e tekintetben vállalható, nevezhetjük ennek a megvalósítását, tehát arányos alkotmányos rendszer megvalósítását egy kemény munkának, akár bűvészkedésnek, ebből a szempontból nincs jelentősége. A tartalom a lényeg. Magyarországon törvényes, arányos rendszer jött létre”

– fogalmazott az államtitkár, akinek reagálásáról – vele a házelnökről kiszivárgott beszéddel –  amúgy az állami hírügynökség annak ellenére is elfelejtett megemlékezni, hogy magáról a (Stop Sorosról szóló) sajtótájékoztatóról részletes tudósítást közölt.

(OLKT/Hír TV)