Varga Juditnak teljesen elmentek otthonról!

Nem szuperhatalomra, hanem erős nemzeteken alapuló, okos Európára van szükség – írta az igazságügyi miniszter pénteken közösségi oldalán, az Európa jövőjéről szóló vitáról.

Varga Judit közölte, hogy javában zajlik az Európa jövőjéről folytatott eszmecsere, a magyar szervezésű rendezvények száma átlépte a háromszázat.

Így a háromezerből pontosan 316 regisztrált eseménnyel Magyarország továbbra is tartja a második helyét, szorosan követve Németországot – tette hozzá.

Megjegyezte: a fenti adatokból is jól látszik, hogy nagy bajban lehetnek a „Huxit-ot kiáltó brüsszeli bürokraták és újságírók”, hiába ugyanis a hisztériakeltés.

„Mi, magyarok, ragaszkodunk európai értékeinkhez” – emelte ki.

Közölte: Magyarország olyan közösséghez akar tartozni, amelyhez egykor csatlakozott, és nem ahhoz, amivé a brüsszeli intézmények azt tenni akarják. Varga Judit szerint nem szuperhatalomra, hanem erős nemzeteken alapuló, okos Európára van szükség.

Olyan Európára van szükség, ahol nem az intézmények diktálnak a tagállamoknak, hanem a nemzetek döntenek arról, mely hatáskört osztják meg Brüsszellel és melyeket őrzik meg maguknak – írta. Az igazságügyi miniszter hozzátette: olyan közösség kell, ahol az egység épp annyira fontos, mint a sokféleség.

Ezért fontos, hogy minél többen hallassák a hangjukat, „mondjunk nemet közösen a lopakodó hatáskörbővítésre” – fogalmazott Varga Judit.