Varga Mihály: A belföldi folyamatok alig tehetnek arról, hogy nő az infláció…

Ja a 12 év év szabadrablása egyáltalán nem járult hozzá
Nem a f*szt nem Misi.
Most meg néz bambán, hogy elszálltak az árak. Aztán olyan hülye sem akadt még, aki elszálló infláció mellett elkezdett ingyenpénzt osztani, ezzel az inflációt gerjeszteni a 13. havi, a novemberi nyugdíjkifizetésekkel és a gyerekesek adóvisszatérítésével, a minimálbér 200-ra tolásával. Amúgy nem is bánja nagyon az elszálló inflációt, mert azzal visszaszedi ezeket a kiadásokat busásan és a nevetséges az, hogy közben a jutalmazottak nem veszik észre az átbaszást, mert nem belföldi oka van az inflációnak szöveggel etetik őket. Nálunk 7-8% os, de az Euróban vásárlóknak alig 3%-os az infláció, miközben a külső okok nekik is ott vannak, sőt még az is szopatja őket, hogy a termelékenységük sem azonos, de a pénz az az amit meg kéne termelniük.
Hibás itt az egész világ, meg a múlt (“elmúlt 12 év előtti elmúlt 8 év”), csak az “elmúlt 100 év legjobb 10 éve”, meg “Európa motorja” nem.
Minden pozitív fejlemény Orbán érdeme. Minden negatív valaki más hibája. Ez egy vallás.
Ez olyan , mint amikor a fociedző nyilatkozik vesztes meccs után : A mi csapatunk nem tehet a vereségről …
Misi , mi ezért tartunk benneteket , gazdasági szakembereket , nemzeti bankot stb. , hogy megvédjêtek a forintot , erősítsétek a gazdaságot ….
NEM SIKERÜLT .
Normális helyeken ilyenkor le szokás mondani …
Tudom , hogy kipcsakisztánban nem , de azért nem kellene elgondolkodni rajta ?