Varga Mihály össze-vissza hazudozott Demeter Mártának Paks2 ügyében!

Kedden írtunk arról, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság a Pénzügyminisztérium ellen indult végrehajtási eljárásban 200 000 forint bírságot szabott ki a tárcára, és figyelmeztette a minisztériumot, hogy tegyenek eleget a Fővárosi Törvényszék és a Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntésének.

 

E szerint a paksi hitelszerződéssel és annak módosításával kapcsolatos összes dokumentumot ki kell adniuk Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselő részére.

A PM ma közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe:

„A Pénzügyminisztérium a közérdekű adatigénylésre adott válaszában és a peres eljárásban is kifejtette, hogy az adatigénylés időpontjában nem állt rendelkezésre olyan dokumentum vagy adat, amelyet az adatigénylésben megjelöltek, így az nem volt teljesíthető. Ezért a Pénzügyminisztérium keresetet nyújtott be a Fővárosi Ítélőtáblához a végrehajtási eljárás megszüntetésére.”

 

Lényegében tehát azt írják, hogy a szóban forgó dokumentumok 2019-ben már nem voltak a minisztériumnál. Azt nem közölték, hogy ha nálunk nem, akkor melyik tárcánál keresse Demeter Márta.