Varga Zoltán képviselő nyílt levele Kósa Lajos édesanyjának!

0

Varga Zoltán a DK debreceni önkormányzati képviselője nyílt levelet írt Kósa Lajos fideszes tárca nélküli miniszter édesanyjának.

Kedves Kati néni!

Engedje meg, hogy elsősorban ismeretlenül is kívánjak önnek nagyon hosszú életet, sok örömet a rengeteg disznóhoz, akik most körülveszik! Mondjuk a sertéstelep sem piskóta, ahogy azt mondani szoktuk itt Debrecenben, de gondolom, volt védőnőként, gyermekgondozóként annak a vezetése nem okoz önnek nagy fejtörést, amit az is mutat, hogy azt a lepukkant, veszteséges céget, hipp-hopp pályára tetszett állítani, és ma már szépen …fial az is, nemcsak a kocák.
Tetszik tudni, az én anyukám is közelít a nyolcvanhoz, de valahogy benne még nem érett meg az elhatározás, hogy belevágjon a nagybetűs bizniszbe. Annak ellenére sem, hogy mondtam neki, vegyen példát Kati néniről. Azért bizakodó vagyok, van még négy éve a nyolcvankettőig, gondolom addigra kellően bölcs lesz ő is. Valami benne is megmozdulhatott különben, mert egy grillázsmalacot kaptam ma tőle. Ki tudja? KI TUDJA!
Kati néni!
Debrecenben nagyon büszkék vagyunk ám a Lajosra! Végtelenül sikeres ember, és most derült ki, hogy nagyon ügyes a kedves felesége is. Neki a Jézuska egy százhúszmilliós céget hozott!
Persze azért milyen a vidék? A Lajost a háta mögött – néha már a szemében is – Mr20%-nak csúfolják! De ezzel ne is tessék foglalkozni! Irigyek az emberek! Elfelejtették azt a régi dakota mondást, hogy nyomtató lónak nem lehet bekötni a száját.
Én mondjuk, elképzelni sem tudom, miért vették a szájukra a Lajost, honnan szedhette a város pont a 20%-ot, és például miért nem harminc a húsz?
Hogy arra gondolt volna a volt alpolgármestere, mikor így jellemezte a főnökét, hogy minden beruházás ötödét, húsz százalékát beszedi? Remélem nem! Bár, ki tudja? KI TUDJA!
Vagy, hogy nagyjából ennyien élhetnek mélyszegénységben a városban, mióta a fia uralmát nyögjük? Ki tudja? KI TUDJA! Apropó mélyszegénység! Egy nagy-nagy kérésem lenne Kati néni, ha már ennyire sikeres üzletasszony tetszik lenni!
Gondolom a sok disznó között fel sem fog tűnni néhány malac hiánya, ezért KEDVES KATI NÉNI NÉHÁNY MALACOT AZ ÚJ ÉV TISZTELETÉRE TESSÉK MÁR FELAJÁNLANI A DEBRECENI SZEGÉNYEKNEK, HADD LEGYEN NEKIK IS MALACUK! TETSZIK TUDNI! JUT IS MARAD IS. Erről a fia, a Lajos biztosan többet is tudna mondani.

Utóirat: Kati néni! Mikor tetszene tudni beszélni anyukámmal, csöpögtetni belé is egy kis vállalkozói kedvet, a sertéstelepek iránti szeretetet, mert a mama nagyon ódzkodik a kötőtűt és a keresztrejtvényt gumicsizmára cserélni?

Sokszor puszilom:
Varga Zoltán
debreceni önkormányzati képviselő

 

(OLKT)