Varju László: Egy bűnözőt ne nevezzenek ki miniszternek!

0

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy ne nevezzék ki miniszternek Bártfai-Mager Andreát. Az ellenzéki párt alelnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a G7 információira hivatkozva azt mondta, hogy a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek javasolt Bártfai-Mager Andreát rózsadombi ingatlanjába mintegy 60 cég volt bejegyezve, és ezek az utóbbi években zavaros körülmények között megszűntek vagy elköltöztek, vagy “eltűntek onnan”.

“A “cégtemető” sok száz millió forintos adótartozás hagyott maga után és a sajtó szerint a vállalkozások környékén olyan emberek is felbukkantak, akik felkerültek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal legnagyobb adósainak listájára”

– hangsúlyozta Varju László.

Az alelnök kijelentette, nem lehet felelős a nemzeti vagyonért egy olyan ember, akinek a lakásába papíron egy zavaros hátterű cégbirodalom volt bejegyezve.
Varju László kérdésre azt felelte, a Demokratikus Koalíció egyetért azzal, hogy a jogállamiság kritériumainak betartásához kössék az uniós kohéziós pénzek kifizetését. Sajnálatos, hogy egy kormányt erre figyelmeztetni kell és szankciókat kell kilátásba helyezni – tette hozzá a képviselő.

 

olkt.hu/MTI