Vásárhelyi Mária: “Nemcsak Andor László EU biztosi kinevezését nem szavazták meg a Fidesz Eu-s képviselői, hanem Kovács Lászlóét sem”

0

Nemcsak Andor László EU biztosi kinevezését nem szavazták meg a Fidesz Eu-s képviselői, hanem az MSZP-s Kovács Lászlóét sem. Mi több Kovács ellen valóságos lejárató kampányt indítottak 2004-ben, annak érdekében, hogy ne válasszák meg biztosnak – írja a hirklikk.hu oldalán Vásárhelyi Mária szociológus.

Az Európai Parlament képviselői között azt terjesztették, hogy Kovács Putyinnal együtt járt Moszkvában a KGB Akadémiájára, és azóta is baráti kapcsolatban van vele, (akkoriban ez még bűnnek számított) amiből természetesen egy szó sem volt igaz.

A kampány mélypontja az volt, amikor az Európai Parlament valamennyi képviselőjének email-postájába elküldtek egy sokszorosított fényképet, amelyen egy kb. ötvenfős „pufajkás” alakulat volt látható. Az első sorban ülő parancsnok képe alatt egy kézzel írott szöveg jelezte, hogy a képen „az a Kovács László látható, aki 1956 novemberében a forradalmat és a szabadságharcot leverő szovjet hadsereg oldalán harcolt, és akit a Medgyessy-kormány az Európa Bizottság tagjának jelölt”.

Az állítás abszurd volt, hiszen a képen egy középkorú férfi látható, Kovács viszont 1956-ban még középiskolás diák volt. Ráadásul néhány nap múlva a magyar bulvársajtónak nyilatkozott is az idős férfi, hogy a képen ő látható. (Ha jól emlékszem a karaktergyilkos akció karmestere Lovas István volt).

Végül oda jutott a dolog, hogy Kohl kancellár felhívta az EPP akkori frakcióvezetőjét Hans-Gert Pötteringet, és nyomatékosan megkérte, hogy állítsa le a fideszesek hazugság kampányát, mert az a Néppártra is nagyon rossz fényt vett. Mert a narancs már akkor is rothadt volt.