Vásárhelyi Mária szerint Orbán meg fog bukni, mert átveri az embereket és a saját bankszámláját hízlalja

0

A magyar kormány erőfeszítéseit, mellyel a magyar emberek életét kívánja megvédeni, nemes egyszerűséggel “propaganda-kommandó bevetésként” értelmezi Vásárhelyi Mária szociólógus a Hírklikknek adott interjúban. A rendkívüli helyzetfelismeréssel egyébként sem vádolható Vásárhelyi azt is hozzáteszi: szerinte tragikus, hogy egy “láthatatlan ellenséggel” – vagyis a vírussal – így veszi fel a harcot Orbán Viktor. És ennek “az emberek” bedőlnek. A hab a tortán pedig mégiscsak az, amikor a szociológus kijelenti: a kormány tagjai nincsenek a létük tudatában, mert “amikor nincs elég lélegeztető gép, szájmaszk, betegágy és a betegeket ellátó orvos, ápoló, akkor az Operaház, vagy az egyházi épületek felújítására különítenek el milliárdokat.” És ezt a válságot nem élheti túl a kormány.

“A propaganda-kommandó ugyanolyan erőbevetéssel dolgozik. Most a cél a közhangulat militarizálása, háborús hangulat gerjesztése, az újabb félelemkeltési kampány. A láthatatlan ellenségtől való félelem mindig az uralmon lévők pozícióit erősíti. Az az érzésem, hogy a hatalmon lévők még mindig azt hiszik, hogy a koronavírus ellen is fel tudják venni a harcot propagandával” – ezt mondja a Hírklikknek nyilatkozva, Vásárhelyi Mária szociológus.

És azt is, hogy szerinte ezt a válságot nem élheti túl a kormány. Majd, miután ezt a nagyszerű konklúziót levonja, közli, hogy “a láthatatlan ellenségtől való félelem az uralmon lévők pozícióit erősíti”.

“Az az érzésem, hogy az Orbán-kormány még mindig azt hiszi, hogy a koronavírus ellen is fel tudja venni a harcot propagandával. Szerintem ez tragikus.”

Vásárhelyi éleslátásának ékköveként az interjúból azt is megtudhattuk, hogy a kormány általi intézkedéseket, miért egyedül a miniszterelnök jelentette be. Kapaszkodjanak meg, a szociológus szerint mindez azért történt így, mert “már nem akar a néhány nap alatt elhasználódott operatív törzzsel együtt mutatkozni.”

A miniszterelnök fáradtsága is csak PR-fogás szerinte, nem pedig annak köszönhető, hogy Orbán Viktor elsőként szokott érkezni az operatív törzs reggel hat órakor kezdődő megbeszélésére, majd késő este ő az utolsó, aki onnét távozik. Az emberek pedig bedőlnek neki és a mesebeli legkisebb fiú mítoszának, aki képes felvenni a harcot a sárkánnyal szemben is. (Igen, ezt a példát hozta). Ennek a rendkívüli propaganda kommunikációnak lehet az eredménye az is, hogy még a Medián friss felmérése is azt mutatja, hogy az emberek többsége kielégítőnek tartja a tájékoztatást. Még szerencse, hogy itt van Vásárhelyi, aki felvilágosít bennünket a valóságról:

“egyszerűen nem tudják, hogy mit nem tudnak, mi mindenről nem tájékoztatják őket. De ez pillanatokon belül ki fog derülni, mert egy ideig lehet persze hazudozni, de itt most a valóság felül fogja írni a hazugságokat. (…) Ez a kabinet nem tud megváltozni. Aki az egész politikáját hazugságokra, félrevezetésre, elhallgatásokra és fenyegetőzésre építette, annál kizártnak tartom, hogy képes megváltozni. Már csak azért sem, mert számukra ez a politika, ez a kormányzás. Viszont a lakosság előbb-utóbb szembesülni fog azzal, hogy mekkora bajt hozott ránk ez a fajta kommunikáció.”

Vásárhelyi szerint Orbán a számokról is hazudik: “Képtelen számokat látunk, hiszen olvashatjuk, hogy a körülöttünk lévő országokban mi a helyzet; Orbán Viktoron kívül, senki nem gondolja hitelesnek – legfeljebb az általuk támogatott sajtó –, hogy itt harmadannyi fertőzött van, mint másutt. Ez képtelenség.”

“Én nem tudom, hogy ki fog kormányozni hosszabb távon, mivel ez a jelenlegi kabinet bebizonyította teljes kormányzás-képtelenségét, és önzését, valamint az antiszolidaritását is. De azt látjuk, hogy a magyar lakosság egyharmada mindeddig szilárdan kitartott Orbánék mellett, annak ellenére, hogy jelentős részük szintén szenvedő alanya volt a rezsimnek.

Egy-két hónap alatt túljutunk a nehezén, a járvány terjedésén. Ami a rendszert illeti: a kormány, normálisan, ezt nem élhetné túl. Nem élhetné túl, hogy ellopták, eltőzsdézték a közjóra fordítandó pénz jelentős részét, és a saját bankszámláikat hizlalták, és a legsúlyosabb pillanatokban is becsapták, félrevezették a lakosságot. A valóság, arcul fogja csapni az embereket; véget kell érnie annak, hogy egy hatalom által manipulált, virtuális valóságban élnek.”

(Forrás: Pestisrácok, Hírklikk)

Forrás hirhatter.hu