VDSzSZ Szolidaritás: A MÁV vezérigazgatója és a kormány úgy hazudik mint a vízfolyás!

A VDSzSZ Szolidaritás elnöke szerint a vasút vállalat működőképessége annak köszönhető, hogy a vasúti dolgozók erőn felül teljesítenek.

Bértágyalásokat szorgalmaznak a MÁV és a Volán társaságoknál működő szakszervezetek a kormánnyal és a munkáltatókkal, hogy kiszámítható, középtávú, az egyes vállalatok problémáira fókuszáló bérmegállapodást tudjanak kialakítani, hangzott el budapesti sajtótájékoztatójukon.

Halasi Zoltán, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás (VDSzSz Szolidaritás) elnöke elmondta: levélben fordulnak a kormányhoz, hogy minél előbb hívják össze a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumát (KVKF), ezen felül megkeresik a munkáltatókat képviselő Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetségét (Stratosz) is. Halasi elmondta, idén lejár a 2017-ben kötött, 3 éves bérmegállapodás, de a munkaerőhiány kezelése is a tárgyalások megkezdését indokolja, akkor a probléma, hogy ez a a MÁV-nál már néhány területen működési nehézséget okoz.

Az elnök elmondása szerint a MÁV csoport munkavállalóinak nagy része 40 éves, illetve ennél idősebb. A vasúti dolgozók

“az elmúlt 3 évben gyakorlatilag erőn felül teljesítve őrizték meg a vasút vállalat működőképességét és szerintem tovább már nem terhelhetők”

– mondta a szakszervezeti vezető, aki szerint a létszámhiány felszámolása érdekében gyors intézkedésekre van szükség, ehhez kiszámítható, középtávú, akár egy újabb 3 éves bérmegállapodás megkötésében érdekeltek, és cáfolta a csoportos létszámleépítésről szóló híreszteléseket.

 

Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke felidézte, hogy még februárban adták át a bérmegállapodás-tervezetet a munkaadó részére.

 

A szakszervezeti vezető az MTI-nek elmondta, hogy

a munkaerőhiány főként a vonatok közlekedtetéséért és vonatokat ellátó semélyzetet felelős munkaköröket érinti, például a jegyvizsgálót, az utasellátó kisérőt, a jegypénztárost, a váltókezelőt, a tolatás vezetőt, a forgalmi szolgálattevőt, felsővezeték szerelőt és a műszerész lakatost, de a kocsivizsgálókat is.

 

Barsi Balázs, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke is a béremelések folytatása mellett érvelt. A héten a járatkimaradásokról azt mondta, azok valóban a rossz munkaszervezéssel magyarázhatók és megerősítette, hogy a MÁV csoporton belül a mozdonyvezetőknél nincs akut munkaerőhiány, de akad több megye is ahol igencsak van létszámhiány.

 

Magyarországon majdnem 40 vállalat foglalkozik vasúti árufuvarozással és az itt dolgozó mozdonyvezetők béréhez képest nagy az állami szféra lemaradása.

 

A kialakult helyzetet pedig kezelni kell, ugyanis a szakszervezeti vezető szerint még a 3 éves bérmegállapodás sem tudta megállítani a pályaelhagyókat, csupán a számukat mérsékelte.