Vége a moratóriumnak: szerdától újraindulnak a kilakoltatások még nagyobb lendülettel.

0

A Fidesz okosan csinálja, ezt el kell ismerni.

Nem egyből az egész társadalomnak rohan neki pénzéhes szemekkel, hanem kipécéz társadalmi csoportokat és jó (közpénzből fizetett) reklámokkal nekiugrasztja a többséget. Aztán jön és megoldja a kérdést.

Emlékezzetek csak.!A rendvédelmiekkel kezdte 2010-ben. Akkor mindenki parazitának nézte a rendvédelmieket…és szép sorban aztán jöttek a rokkantak, a tanárok, az egészségügyiek…stb.

Azóta szinte már mindenki ellensége volt a “többségnek”.

Szóval okosan csinálja Orbán tanácsadó (32 fős) testülete.

Május elsején véget ér a téli kilakoltatási moratórium, így szerdától ismét bajba került családokat lehet utcára tenni. A moratórium tavaly novemberben lépett életbe és április 30-ig tart. A végrehajtás alatt álló családoknak van miért aggódniuk, az elmúlt években ugyanis soha nem látott mértékben pörögtek fel a kilakoltatások.

Siófok, 2011. november 28.
Az ingóságokat hordják ki a munkások Magyarné Kiss Marika lakásából Siófokon. A három gyermekét egyedül nevelő anya 2001-ben kezes volt egy 60 millió forintos hitelfelvételnél, amit nem fizetett a hitelt felvevő. A hölgy havi több százezer forintos részletekben fizette a tartozást, és közel 20 millió forintot törlesztett is, ám mára elfogyott a pénze, ezért kilakoltatják.
MTI Fotó: Varga György

Felpörögtek a kilakoltatások, három év alatt csaknem tízezer ingatlant ürítettek kiAz elmúlt évek második legtöbb kilakoltatása történt a családok évében.

Az intézkedések a családos gyermeket sem kímélik. Az elmúlt két évben – a fővárost leszámítva – legalább 8 gyerek került gyámhivatali gondozásba kilakoltatás miatt, közülük 4 kiskorút a családok évében emeltek ki a családjából.

Pécs, 2011. április 7.
Önkényes lakásfoglalókat, hét felnõttet és öt gyereket lakoltatott ki a Hársfa utcában négy önkormányzati tulajdonban lévõ lakásból a 7 napos türelmi idõ lejárta után a pécsi önkormányzat.
MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

Családokat szakít szét a kilakoltatás

Bár a kormány nem tartja nyilván, hogy a családok évében hány kiskorú került állami gondozásba kilakoltatás miatt, voltak ilyen esetek .
Éppen ezért nem rég – nem első alkalommal – rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeztek ellenzéki politikusok, amelyen törvénybe iktatnák a gyerekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatásának tilalmát. Javaslatuk szerint ha az Országgyűlés elfogadná a javaslatot, akkor a települési önkormányzatoknak kötelezettsége lenne megfelelő elhelyezést biztosítani a kilakoltatással fenyegetett vagy lakhatásukat elvesztett gyermekes családoknak, valamint az önkormányzati bérlakások és a lakáshiteles ügyek esetében már a lakáskiürítés bírósági elrendelésére se lenne lehetőség abban az esetben, ha az gyermekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatásához vezetne.

Forrás és bővebben itt: 24.hu