Végh Edvárd: DIKTATÚRA VAN! DEMOKRÁCIA NINCS! ELJÖTT A POLGÁRI ELLENÁLLÁS IDEJE!

DIKTATÚRA VAN! DEMOKRÁCIA NINCS! ELJÖTT A POLGÁRI ELLENÁLLÁS IDEJE!

 

Magyarországon már nincs demokrácia. Ezt leszögezem a legelején, hogy még véletlenül se legyen eshetőség semmifajta félreértésre. Az Európai Parlament mostani döntése pedig hivatalosan is rásütötte a diktatúra szégyenbélyegét a rendszerre. Csupán a demokráciának a látszata maradt fent. Itt már diktatúra van. Viszont a diktatúrának számos változata létezik. Éppen ezért tudja a rendszer félrevezetni a polgárokat. Téged is.
Ugyanis sokaknak a diktatúra, mint fogalom, egybeesik a nyílt terrorral, a rendőrállammal, az egypártrendszerrel, a vasfüggönnyel. Így könnyedén el lehet hitetni velük és veled is, hogy Magyarországon még demokrácia van. Hiszen szabadon írogathatsz a neten, nem jön érted a fekete autó, hajnalban nem kapsz csengőfrászt, kimehetsz az utcára tüntetni, szavazhatsz ellenzéki pártokra és oda utazol, ahová csak akarsz. Van egy rossz hírem a számodra. Ez csupán szemfényvesztés. Porhintés a nép szemébe. A te szemedbe is.
Történetesen Magyarországon a diktatúrának egy kifinomultabb verzióját építette ki a rendszer. Formájában autoriter, tartalmában rejtett. Ez nem a szuronyok diktatúrája, hanem a törvények terrorja. A rendszer a korlátlan közjogi hatalom birtokában az alkotmányt és minden törvényt a saját céljai szerint alakít át. Azt foglal törvénybe, amit az úri kedve és az aktuális érdeke diktál.
Ez a jognak a rémuralma. Nincs jogállam és nincs jogbiztonság. Bármit és bármikor bevezethet vagy eltörölhet ez a rendszer. Nincsenek fékek és ellensúlyok. Nincs alkotmánybíróság, bábszínház van a helyén. Nincs államfő, kesztyűbáb van a helyén. Nincs parlament, törvénygyár van a helyén. A rendszer propagandája pedig 12 éve szisztematikusan mossa át a nép agyát. A tiédet is.
Egy ilyen jellegű diktatúra csak addig marad fent, amíg a polgárok betartják a törvényeit és engedelmeskednek a szabályainak. Ez a rendszer nem börtönözhet be ezreket és 10 ezreket. Nem lövethet a tömegbe. Nem tilthat be minden utcai megmozdulást. Nem zárhatja le a határokat. Ez a rendszer nem tud nyílt terrort alkalmazni a néppel szemben. Még nem.
Ugyanis minden diktatúra, bármilyen változatú is, egy idő után elfajul. Nem marad már semmi erkölcsi korlát és jogi gát. Magyarország ennek még csak az elején jár. Ne várd meg, amíg a végére jut.
Cselekedj most!

 

 

 

Szerző.:  Végh Edvárd