Végh Edvárd: Nincs mitől félnetek, a Fidesz rendszer retteg tőletek!

A Fidesz pártállami rendszere az elmúlt 12 évben nem hiába költött 100 milliárdokat az agymosó propagandájára. Sikerült is elhitetnie a társadalom nagy részével, hogy a Fidesz leválthatatlan és az egész ország mögöttük áll. Akinek meg nem tetszik a rendszer, az jobban jár, ha csendben marad. Mert a végén még megüti a bokáját.

Lappangó félelmet terjesztenek el a társadalomban. Nehogy meg merjen mozdulni a magyar polgár. Higgye csak azt, hogy ha megteszi, akkor különféle válogatott megtorlásokban lesz része. Kirúgják a munkahelyéről. Ráküldik a sóhivatalokat a vállalkozására. Bilincsben viszik be a rendőrségre. Akár még börtönbe is vetik. A hatalom azt akarja, hogy csengőfrászban élj és várd a fekete autót. Akárcsak a kommunista rendszerben. Mindenki rettegjen, húzza meg magát és fogja be a száját.

A Fidesz rendszernek egy a lényeg, senki se cselekedjen, senki se mozduljon meg és senki se menjen az utcára. Egy cseppet sem érdekli, hogy a polgárok az interneten hőbörögnek. Komenteljenek, posztoljanak, lájkoljanak csak nyugodtan, amennyit akarnak. Legalább mindenki kiengedi a gőzt. Addig sem megy senki az utcára. A hatalom pontosan attól fél és attól retteg, hogy a polgárok egyszer felemelik a hangjukat és kimennek az utcára.

A rendszer az emberek tömeges kiállásától retteg, mert azzal szemben teljesen tehetetlen lenne. Folyamatos tüntetés, általános sztrájk, polgári engedetlenség. Ez a rendszer rémálma. Ugyanis nem lehet több 100 ezer embert elbocsátani, letartoztatni, előállítani, rabosítani és lecsukni.

Hazudik, mert gyáva. Fenyeget, mert gyenge.

 

Szerző.:

Végh Edvárd