Végre egy tiszta hang: Donáth Anna szerint Márki-Zay “lement kutyába”

Mint mondta: “nem mélyíthetjük tovább az árkokat csak azért, mert populista gyűlöletkeltéssel könnyebben lehet szavazatokat szerezni. Nem elég a választást megnyerni, hanem azért kell választást nyerni, hogy egy új Magyarországot építhessünk”. Donáth Anna ezzel megerősítette azt a véleményünket, hogy Márki-Zay országában ugyanúgy nem érdemes élni, mint Orbán Viktor országában, ezért a hamis keresztény frazeológia mellett a szeretet nevében uszító, gyűlöletkeltő, populista politika egy demokratikus ellenzéknek nem lehet eszköze.
Donáth Anna nem kendőzte el a véleményét, kijelentette: Márki-Zay Péter “rengeteg populista üzenettel operál”, ezzel szemben “meg kell találni azokat az egyszerű üzeneteket, amikkel át tudjuk adni azt az értékrendet és víziót, hogy mi milyen Magyarországot szeretnénk”. Csak egyetérthetünk vele, nem olyan Magyarországot szeretnénk, amelyben az egyik populista uszítót váltja a másik. Márki-Zaynak egy hónap alatt sikerült megdöntenie azt az általános véleményt, hogy Orbánnál nem lehet rosszabb. De lehet: egy másik Orbán. Donát Anna elutasította a “migránsszámlálót”, elfogadhatatlannak tartja a fideszes retorikát.
Donáth Anna nagyon helyesen elítélte azt is, hogy Márki-Zay belekeverte a kampányába Orbán Viktor fiát, és pontosan azt csinálta vele, amitől állítólag meg akarja védeni az embereket. Donáth Anna tisztán és világosan fogalmaz: “Nemcsak Magyarországon, hanem az egész világban mérgez az az új hullám, hogy gyűlöletkeltéssel, a másikkal való ijesztgetéssel, a másik érzelmi életébe való beleszállással könnyebb politizálni, mint valós megoldásokkal. Csak azért, mert a Fidesz lemegy kutyába, az ellenzéknek nem kell.”
https://www.facebook.com/Amerikai-N%C3%A9pszava-177083425653956/