Verhetetlen magyar furfang

Siker siker hátán!

Nem pontosan értem ugyan, hogy mivel függ össze a bejelentés, de mindenesetre megnyugtató a tudat, hogy már megint győzött a kormány. Európában lényegében egyedüliként nem jutottak állami segítséghez azok, akik a járvány következtében elveszítették a megélhetésüket, mert menjen el mindenki dolgozni. És lám, teljes a siker! Tessék csak megnézni például Mészáros Lőrincet, az ő vállalkozásait nem viselte meg a válság, pedig van neki egy csomó szállodája. Hiába, a magyar furfang verhetetlen.

A kormány sikeresen kezelte a gazdasági veszélyhelyzetet, hiszen míg a foglalkoztatottak száma elérte a 4,7 milliót, akik közül 4,5 millióan az elsődleges munkaerőpiacon helyezkedtek el, a regisztrált álláskeresők száma rendkívül alacsony szintre, 260 ezerre csökkent – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Bodó Sándor hozzátette, Európában a veszélyhelyzet okozta gazdasági krízisben két út volt: az egyik, hogy “valamiféle normatív alapon kapott minden munkavállaló egy bizonyos összeget, és ezt nem kötötték semmilyen feltételhez”.
Kiemelte, Magyarország eredményesen járt el, bár nem ezt az utat választotta, ugyanis a kormány a munkát állította a középpontba, ezért minden támogatást a munkahelyek megvédéséhez, munkahelyek teremtéséhez kötött. (MTI)

https://kolozsvaros.com/rovidek/verhetetlen-magyar-furfang/