Vértes András: az emberek egy idő után megunják a diktátorokat

Öt-hat éve, a kormány rendszeresen május környékén elkészíti a jövő évi költségvetést, ami látszólag nagyon kellemes dolog, de ha végiggondoljuk, ez azt jelenti, hogy ilyenkor fogalmuk sincs még arról, hogy az elmúlt évük miként végződött, még annak az eredményei is csak részlegesen vannak meg. Semmit nem tudnak arról, hogy mi lesz az elkövetkező hat hónapban – mondta Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt elnök-vezérigazgatója.

Miután Magyarországon a kormánynak kétharmada van, megteheti, hogy bármikor módosítja a költségvetést – tette hozzá. „Ennek az az értelme, hogy lényegében az egész idő alatt úgy csinálnak, mintha nagyon dolgoznának azon, hogy egy jó költségvetés jöjjön létre – persze, hogy mi a jó költségvetés, az nagyon vitatható dolog. De mindig lehet erre hivatkozni, mindig lehet vele vacakolni, anélkül, hogy ebbe bárki is érdemben beleszólhasson.”

Természetesen négy évenként, a választások idején, ez még bolondabb – mondta Vértes András a KlikkTv Mélyvíz című műsorában.

 

„Ilyenkor már fel kell készülni arra, hogy április környékén választások lesznek, addig nekik mindenfélét lehet csinálni, amíg nekik kétharmaduk van. Minden lépést, minden olyat, amit megenged a normalitás, vagy még a normalitáson is túlmennek egyes esetekben. Minden ilyet meg lehet lépni.”

 

Tovább a KlikkTv-n nézhető.