Veszélyhelyzet: újabb kisebbségben lévő fideszes polgármester vette át a hatalmat az ellenzéki többségtől

0

Kicsiben már megy. Jön majd nagyban? Komló és Szekszárd után Nagykanizsa kisebbségben lévő fideszes polgármestere is átvette az ellenzékben lévő testülettől a város irányítását a koronavírus-járványra hivatkozva.

Balogh László visszahívta az ellenzéki pártok alkotta többség által kinevezett tanácsnokokat, fideszes alpolgármestert nevezett ki, a képviselők tiszteletdíját csökkentette, valamint átvette az önkormányzati cégek feletti tulajdonosi jogok gyakorlását is.

„Mivel a veszélyhelyzet és a járvány megfékezése gyors és operatív, akár azonnali döntéseket igényelhet, élek a törvény által rám ruházott rendkívüli jogaimmal, így a jövőre vonatkozóan gyakorlom a közgyűlés és a bizottságok döntési hatásköreit. A tanácsnoki rendszer költséges fenntartása miatt a jövőre való tekintettel visszahívom az öt tanácsnokot, a rendkívüli helyzetben nincs lehetőség parttalan vitákra, most gyors, operatív, felelősségteljes munkára van szükség” – írta közleményében a polgármester.

„Egy város veszélyhelyzetben nem maradhat döntéshozó vezető nélkül, és sajnos bármelyikünkkel, így velem is történhet nem várt esemény, ezért alpolgármestert nevezek ki a veszélyhelyzetre való tekintettel” – ezzel indokolta az alpolgármester kinevezését.

Szintén a veszélyhelyzetre hivatkozva bejelentette: a továbbiakban polgármesterként gyakorolja az önkormányzati cégek feletti tulajdonosi jogokat is. „A jelenlegi helyzetben eljött az idő, hogy mindenki bizonyítsa, képes az összefogásra, az együttműködésre” – fogalmazott.

Forrás magyarhang.org