Vészesen fogy az idő: magyarok tömegeinek zárolhatják a bankszámláját

0

Június 27-én sok banki ügyfelet érhet meglepetés: könnyen előfordulhat, hogy nem fognak hozzáférni a bankszámlájukhoz, nem tudnak átutalni, kártyával fizetni mindaddig, míg a bankjuk el nem végzi a teljes körű átvilágításukat.

A bankok javában kampányolnak, de még így is ügyfelek tömegeinél kell beszerezni, egyeztetni különböző adatokat a szűk két hónapos határidőig.

Az általunk megkérdezett bankok közül van, ahol csak a vállalati ügyfeleket kell átvilágítani, de van olyan bank is, ahol a teljes ügyfélálloményt újra kell azonosítani.

A jó hír, hogy egy január elsejétől hatályos rendeletmódosítás lehetővé teszi az ügyfelek nem valós idejű azonosítását is, így nem feltétlenül kell az ügyfeleknek személyesen is bemenni a fiókokba.

Szabó Tamás, az ID&Trust ügyvezetője és alapítója, előadást tart a nem valós idejű azonosításról május 28-ai Financial IT and Disruptive Technologies konferenciánkon. Érdemes eljönni!

Forrás és bővebben:https://www.portfolio.hu/vallalatok/it/veszesen-fogy-az-ido-magyarok-tomegeinek-zarolhatjak-a-bankszamlajat.2.322047.html