Vicsek Ferenc: Orbánnak probléma, hogy az ellenzék együtt mozog és nem párolgott el

Arra, hogy egy ország összes autópályáját koncesszióba adnák, nincs a világon példa – mondta a KlikkTv-ben Csillag István közgazdász. Az egykori gazdasági és közlekedési miniszter rámutatott, ez komplex szakértelmet igényel, kell szakemberi gárda, ami korlátozottan áll rendelkezésre.

 

Ez az egész humbug – fogalmazott Csillag István a KlikkTv-ben, Bánó András új műsorában, a Heti Egyenlegben. Az autópályák koncesszióba adásával az akadályfutást és a lelépési pénzt készíti elő Orbán. Akadályfutást, hogy az ellenzék újabb és újabb akadályokat kell, hogy számba vegyen – ha véletlenül győz. Megpróbálja őket visszarettenteni, „ha nem lesz itt a koncesszió, mennyit adtok nekem. Szabad elvonulás fegyverrel, szabad elvonulás zsákmánnyal. Ennek az ajánlatnak a feltételeit rakja most össze Rogán Antal, aki az ajánlati feltételeket illetően nagyon is otthon van.”

Hozzátette: teljesen nyilvánvaló, hogy az autópályák koncesszióba adása nem azt szolgálja, hogy autópályák épüljenek, és jó karban legyenek. Nem tud egy magántársaság a tervezéstől kezdve, minden autópályát megépíteni, fenntartani. A pályázati kiírásban, amit megjelentettek, az áll, hogy aki már épített autópályát, annak szól. „Télen le kell tolni a havat, ha kátyús, rendbe kell hozni, ha baleset van, el kell terelni az autókat – ilyen szakértelmet nem kíván a pályázati kiírás.”

Ez az egész humbug – fogalmazott Csillag István. „Példátlanok a pályáztatás egyéb körülményei is, például, hogy 21 napon belül kell előállnia a pályázónak az anyaggal, és még magyarul is kell tudni.”

Hozzátette, a kiírás alapján nem látszik annyira „biznisznek” ez a dolog. Jelenleg 300 milliárdot szed be útdíjból a magyar állam, ebből kifizet a két koncesszióban működő autópálya – M1, M5 – után rendelkezésre állási díjként az üzemeltetőknek, mintegy 130 milliárd forintot. Ezeknek az össz-hossza 350 km. Most 1600 kilométer akarnak odaadni. Lehet osztani és szorozni.

Csillag István szerint lehetnek mögötte kínaiak, vagy bárki más. Ez beleillik abba a sorba, hogy „mióta elkezdett az ellenzék együtt mozogni, és ez nem párolgott el, mint a korábbi próbálkozásoknál, a legkülönbözőbb csapdákat kezdte felállítani az Orbán-kormány. Most felmérhetik, kivel lehetne tárgyalni, de egy-egy ilyen szakasz legalább másfél évig tart. Ez azt szolgálja, hogy ha az ellenzék győzne, lehetetlen helyzetbe kerüljön.”

A műsor másik vendége, Vicsek Ferenc, újságíró, a Klubrádió szerkesztője hozzátette, ebből lesz egy erős törvény, amely mögött erős védelem van.

 

„Ha nem demokratikus elvek szerint és nem azokat tiszteletben tartva születik ez a megállapodás vagy akár törvény, ami a koncessziós kereteket kialakítja, akkor majd fel lehet rúgni.„

 

Csillag István szerint az autópálya, maga az aszfalt, állami tulajdon, „de az üzemeltetőket ki kell vásárolni vagy ki kell utálni. Ez egy zsarolási potenciál épp úgy, mint ahogy az egyetemeket belehajtották az alapítványokba azzal, hogy majd jön az uniós újjáépítési alapból egy csomó pénz.”

Hozzátette: „még több más baj is van, például a pedofil-törvény. Ez is egy próba, hogy össze lehet-e ugrasztani egymással az ellenzék különböző pártjait. Lesz még ilyen. Most a váratlan bejelentések időszakát éljük, ami próbára teszi az ellenzék bármilyen egységét.”

Vicsek Ferenc szerint az unió azért nem ad pénzt az autópályák építésére, mert azt látják, hogy ott lopják el a legtöbbet.

„Orbán arra játszik, hogy a választó pánikban legyen – arra ez jó.”