Videók arról, ahogyan vascsövekkel, botokkal, késekkel esik egymásnak két család Érden

0

TORKUKON AKADT A SZÓ A POLITIKUSOKNAK? VAGY ANNYIRA NYARALNAK, HOGY ODA SEM FIGYELNEK OLYAN JELENSÉGRE, AMELY BÁRMELY HONFITÁRSAM ÉLETÉT VESZÉLYEZTETHETNÉ? Persze, a halállal végződő tömegverekedés nem annyira kelti fel a jogvédők, politikusok érdeklődését, mint tengeren túl egy bűnözőt ért sérelem. Csak nem azért van ilyen csönd, mert nem lehet kimondani, melyik társadalmi csoporthoz tartozó gátlástalan emberek tomboltak? Mert eljutottunk oda, hogy nem lehet kimondani, kik azok az emberek, akik bármit megengedhetnek maguknak hazánkban. Értik: bármit. Azért mernek gátlástalanul bandákba verődve bárkit megverni, megölni, fenyegetni, mert ők is úgy tudják, bármit megtehetnek. Ezzel sajnos teljes mértékben az egész társadalmukat kiszolgáltatják a megvetésnek és utálatnak. Azokat is, akik nem tudnak ez ellen védekezni, s nem tudják mindenkinek elmondani, mi nem olyanok vagyunk. Kérdezhetik: meg lehetne oldani, hogy ezek a bűnözők ne mérgezzék lakosságunk életét? Persze, hogy meg lehetne oldani. Ennek feltétele, hogy az ilyen emberek ha már legalább kétszer erőszakos, vagy garázda bűncselekmény miatt voltak elítélve, a következő bármilyen ügyben 5 évnél kevesebb büntetést ne kaphassanak, s ne kerülhessenek feltételesen szabadlábra. Ha pedig a pszichológus szakértő azt állapítja meg, esély nincs arra személyisége adottságai alapján, hogy visszatérjen a normális, jogkövető életbe, korlátlan legyen a büntethetősége mértéke a maximális büntetésig. Ugye, azt is látják a videón, milyen luxusautókkal járnak ezek. Na, kérem, ha a NAV végezné a dolgát, s vagyonosodási vizsgálatnak vetnék alá őket is, jó sok adóbevételt tudna hozni hazánknak.
NEM ÉRDEKEL, KI HÁBORODIK FEL A BEJEGYZÉSEMEN. HA A MINISZTERELNÖK AZT MONDJA AZ ISKOLAŐRSÉG KAPCSÁN, HOGY AMÍG Ő A MINISZTERELNÖK, MEG FOGJA VÉDENI A PEDAGÓGUSOKAT, ÉN PEDIG AMÍG MOZOGNI ÉS LÉLEGEZNI TUDOK, MINDENT MEGTESZEK, HOGY EZEK A BŰNÖZŐK NE BÁNTHASSÁK HONFITÁRSAIMAT.

Két ember életveszélyes, három súlyos, hét ember pedig könnyebb sérülést szenvedett a csütörtök esti halálos kimenetelű érdi tömegverekedés során – derült ki a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság péntek délutáni rendkívüli sajtótájékoztatóján. Latorovszky Gábor bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes beszámolója szerint egy Pest megyei és egy Fejér megyei család tagjai estek egymásnak. Több gáz- és riasztófegyverből leadott lövés is eldördült a balhé során, de nem ezek okozták a sérüléseket.

A rendőrségi és a birtokunkba került videókon jól látszik, ahogy kövekkel dobálják, és botokkal, vascsövekkel, ásókkal ütik-verik egymást a két család tagjai. De az is jól kivehető a felvételeken, hogy többen még akkor sem hagyták abba a másik ütlegelését, amikor az már a földön feküdt.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy négy férfi azonnali orvosi ellátásra szorult, miután a rendőrök kiértek a helyszínre. Egy ötven éves férfi azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy  nem lehetett már megmenteni az életét. Összesen 13 személyt vettek őrizetbe a rendőrök a tömegverekedés után, egy 36 éves férfi ellen emberölés, tizenkét ember ellen pedig csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Az őrizetbe vett 13 személy közül mindenki megsérült. Többségük szúrt, vágott, vagy valamilyen zúzódásos sérüléseket szenvedett. A rendőrség kezdeményezte mind a 13 gyanúsított letartóztatását.