Vigyázat! Gyorsan terjed a nagymamázós csalás

Közleményben figyelmeztet a rendőrség.

A recept minden esetben hasonló: általában 14-22 év közötti fiatalokat hívnak fel szépkorúak, általában nagymamák, és különböző vészhelyzetre hivatkozva kérnek azonnali anyagi segítséget. Az esetek szinte mindegyikében el is hiszik az áldozatok, hogy a hívó féllel rokoni kapcsolatban állnak, mivel egyébként soha nem beszélnek egymással, így a hangjukat sem ismerik fel. Ráadásul a csalók általában vezetékes telefont vagy butamobilt használnak, amelyeknek rosszabb a hangminősége.

A police.hu-n olvasható közlemény egy gyakran használt sztorit is hoz példának: egy tizenéves budapesti influencert hívott fel egy idős csaló azzal a szöveggel, hogy véletlenül aláírta az európai ügyészséghez való csatlakozást követelő ívet Hadházy Ákos standjánál. Ettől rosszul lett és sürgősen szívgyógyszerre lenne szüksége, de nincs nála elég készpénz, viszont egy barátja (általában az Ica néni) elindul érte és majd ő elhozza neki.

A rendőrség óvatosságra inti a lakosságot.

 

Természetesen ez a hír csak egy újabb tréfa Hircsárdától. Hasonlóan humoros, ironikus írásokat találhattok itt: (hircsarda.hu)