“Viktor meg kényelmesen nyer.”

Az jár a fejemben, hogy onnantól, hogy kihirdették az első forduló eredményét, az ellenzéki térfélen jött MZP, elkezdett hisztériát kelteni – emlékezzünk milyen búval baszott fejszerkezettel járkált fürgén, és azt mondogatta, hogy Dobrev nem tud tavasszal győzni.
A hiszterizált ellenzék
1 nem akar még 4 év Fideszt. Tele van már mindene Orbánnal,
2. 11 éve hallgatja, hogy Gyurcsány, ezért elhiszi, hogy Gyurcsány a patásördög
3. és mivel szexista, egyetért azzal, hogy a patásördög felesége sem kóser
Karigeri meg balfasz, de ezt kb mindenki tudja róla, csak eufemizálva szokták ezt elmondani róla.
Nyomás alatt van az eredményhirdetés óta. MZP a legjobb drámai színművésznőket is lejátsza, amikor arról beszél, hogy ő államférfi (lófaszt az), és áldozatot hoz (aha). Kavarja ezerrel a szart, majd a pszichés nyomás meg egy bizonytalan közvélemény-kutatási adat hatására Karigeri bedobja a törölközőt.
MZP közben megnyeri magának a legdurvább szektásokat, a Momentumot. Ez azért fontos, mert ott elég erős a pártfegyelem (azaz az egy csapathoz tartozás érzése miatt ott ha megmondják mit kell tenni, azt teszik), fiatalok, tudják használni a közösségi médiát (nem kell nekik minden alkalommal elmondani, hogy oszd meg), és úgy működnek a szósöl médiában mint egy hadsereg: ha valaki pl. elmondja, hogy MZP gyerekverő, azonnal megjelennek az illetőnél és megpróbálják különböző eszközökkel hitelteleníteni, mindent bevetnek.
Közben az ellenzéki oldal egyre hiszterizáltabb. Barátok esnek egymás torkának, hitvitákat folytatnak le egymással máskor értelmesnek tűnő emberek, és nagyon hamar a vita egymás alázásába megy át, A baloldali pártok funkcionáriusai érthető módon nem akarják támogatni MZP-t, de ez pont jó, mert előbb Tóth Bertalan és Lendvai Ildikó kapitulál (Kunhalmi tartózkodik), majd a PM-ből Szabó Timea.
Ezzel ez a két párt megkezdte a haláltusáját. Eddig is csak a politikusaik tartották életben ezt is azt is. Egyik sem egy professzionálisan működő párt.
Közben MZP építi a saját pártját, és számíthat is azokra a szocikra meg PM-esekre, akik Lendvai Ildikó, Tóth Bertalan meg Szabó Timea szavára nemcsak szavaztak MZP-re, hanem elkezdtek neki aktivistáskodni.
Ugyanigy a Momentum tagjai közül is lesznek, akik MZP pártjában folytatják.
Miért? Mert ők a tiszták (árják), akik egy olyan vezért találtak maguknak, aki nem az establishment része. Az establishment a nyugati világban mindenütt válságban van. Kínában meg Oroszországban annyira nincs.
MZP tehát veri szét az ellenzéki oldalt.
Feszültséget kelt, karaktergyilkol, alaptalanul megvádol, majd elnézést kér, és hiába bizonyosodik be másnapra, hogy már megint nem mondott igazat, a választók számára az általa megvádolt politikusok kezdenek cinkesnek tűnni. A kommentek ott maradnak a cikkek alatt, és a Facebook felhasználó nem fogja a komment keletkezési idejét figyelembe venni az értelmezéshez, főleg mert a felnőtt lakosság legalább 30 százaléka funkcionális analfabéta. Hashtagnyi szöveget képesek értelmezni helyesen, és máskor értelmes emberek mondják el nagy szemekkel, hogy a lakájmédia Dobrev Klára mellett kampányolt, mert nem értik, hogy a lakájmédia ezzel manipulálni akarta az ellenzéki szavazókat. Sikerült nekik.
Így erodálódik az ellenzék.
MZP nyerni fog. A Fidesz nyilván mozgósított, én magam láttam sorban állni a Széll Kálmánon olyanokat, akik fideszesek, de talán nem is kellett volna, a hisztéria keltés MZP részéről elég erős volt, hogy sokan felemeljék a seggüket, és a második fordulóban szavazzanak.
Ugyan még nincs pártja, de nagyon hamar lesz, és közös listán fog kérni a pártjának pofátlanul mondjuk 20 befutó helyet, amire a többi párt azt mondja, hogy lófaszt.
MZP megint elkezdi a drámát, az áldozat szerepében tündököl majd, közben folytatja, amit a második forduló idején tett: karaktergyilkol, hazudik, besároz még szavazókat is, aztán meg bocsánatot kér.
Mi meg majd azt vesszük észre, borult az ellenzéki egység. De a szavazóknak is elegük lesz az állandó balhéból, és leszarják az egészet.
Viktor meg kényelmesen nyer.
Nem lennék meglepve, ha ezt a fent vázolt tervet a Fideszben dolgozták volna ki. MZP-t meg sem kellett venni, elég volt előtte
megcsillantani a hatalom mámorának lehetőségét, erre úgy ugrik rá mindig mint gyöngytyúk a takonyra. MZP ugyanis olyannyira kívánja a hatalmat, hogy józan ítélőképességét is elveszíti, ha a hatalom megszerzésének lehetősége felmerül. 2018-ban a választás utáni első tüntetésen látva a 170 ezer embert, a sleppjével megjelentek nálunk, tüntetés szervezőknél, és MZP már a kormányát tervezgette. Érted? MZP azt hitte, hogy majd kormányt döntünk egy olyan helyzetben, ahol az egység csak álom. (2018. április 8. után sem tért magához a pofontól az ellenzék. A tervünk az volt, hogy az ellenzéki pártvezetőket felhívjuk a színpadra, a Vona Gábor vezette Jobbik, a Momentum és az LMP erről hallani sem akart. Egyedül Kunhalmi meg Gyurcsány mondta, hogy oké.)
Szóval lehet, hogy nem MZP-t kellett megvenni, hanem egy bizalmas tanácsadóját, az azonban mindenképp fura, hogy Hódmezővásárhely az egyetlen ellenzéki vezetésű város, amelyik az iparűzési adó 100 százalékát visszakapta, januárban már az amúgy teljesen felesleges tramtrainnel mehetnek az embörök Szögedébe (van busz meg vonat, busz elég jó, ingáztam ezen a vonalon), és MZP verheti a nyálát, hogy szépül épül Vásárhely. Persze, mert a Fidesz is úgy akarja.
Szóval MZP szerintem nyerni fog, de vele nem lesz ellenzéki egység, hacsak nem vált 180 fokos fordulatot, és ha az nincs, lesz Orbán.
Megkérem azokat, akik MZP-ben látják a messiást, próbáljanak meg érvelve vitatkozni, bár tudom, erre csekély az esély, mert ők hisznek, és a hittel szemben a rációnak nincs esélye. A röhögő emojival próbálod hitelteleníteni a szerzőt, a szerző letilt. Simán lehet, hogy tévedett, de akkor halljuk, miben. Mert az elmúlt napokban MZP mást se tett nagyon, csak keverte a szart, karaktergyilkolt, vádaskodott, és nem egyszer hazudott.
És most pedig csukd be a szemed, és képzeld el, milyen az első és a második forduló közötti időszak, ha nincs MZP.