Virológus: Több mint 200 ezren tömörültek a kicsi Hősök terén mindenféle korlátozás nélkül, ezért senki ne lepődjön meg ha napi 10 ezer fertőzött lesz napok múlva

Több százezren vettek részt az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) budapesti zárómiséjén – mondta a közszolgálati televízió vasárnap esti adásában a NEK sajtófőnöke.

Zsuffa Tünde beszámolt róla, hogy három éve dolgoznak a kongresszus szervezésén, és szavai szerint félő volt, hogy a koronavírus-járvány miatti halasztás, az emberek félelme, kétségbeesése, gyásza rányomja bélyegét a rendezvényre.

Elmondása szerint a kongresszus programjait felszabadult hangulat uralta, és

öröm volt látni a pápa mosolygós arcát.

Zsuffa Tünde hozzátette: a rendezvény sikeres megrendezésén az egyház, az állam és a főváros együtt dolgozott. Egyben megköszönte a magyar újságírók munkáját.

Véleménye szerint sikerült a fiatalokat is megszólítani, hiszen rengeteg fiatal vett rész a különböző programokon – számolt be az MTI.

A budapesti eseménysorozatra a világ minden kontinenséről érkeznek hívek, egy héten át több helyszínen találkoznak.

Magyarországon a koronavírus delta variánsa mellett más mutációk is terjednek, hívja fel a figyelmet Rusvai Miklós virulógus:

 

“Ilyenkor új vírusvariánsok is megjelenhetnek. Magyarországon az eddigi vizsgálatok szerint már jelenleg is nagy a vírusvariánsok száma.”

 

A mű variáns terjedése Dél-Amerikában figyelhető meg leginkább. Ez az a mutáció, amiről feltételezik, hogy nem hatásosak ellene a vakcinák.

Az eucharisztikus kongresszusra Dél-Amerikából is érkeznek résztvevők Magyarországra, ezért nagyon csúnyán berobbanhat a járvány az országban.

 

“Nem kizárt a napi 10 ezer fertőzésszám se”

 

– tette hozzá.