Vissza akart térni a közéletbe a bilincsben elvitt volt fideszes képviselő!

0

„Az úgynevezett barátaim talpát érzem a hátamon”

– ismerősei szerint az utóbbi időben gyakran mondogatta ezt Ódor Ferenc volt fideszes országgyűlési képviselő, akit nemrég bilincsben vittek el a rendőrök az encsi járási hivatalból.

A Népszavának többen is azt nyilatkozták, hogy a kormányhivatal felfüggesztett, korrupcióval gyanúsított vezetője nem érezte jól magát hivatalvezetőként, vissza akart térni a politikai színtérre.

A lap szerint Ódor, bár 1993 óta tagja volt a Fidesznek, mindig is a párt egyfajta belső ellenzéki tagjának számított, aki kritikus véleményét sem rejtette véka alá, és kiállt a peremvidéken élők érdekeiért. Ismerősei kétlik, hogy Ódor megvesztegethető lenne, de azért hozzátették, hogy a politikában töltött évek „még a legerősebb jellemet” is kikezdhetik.

“Lehet, hogy fogadott el valamilyen előnyt, lehet, hogy csak behúzták a csőbe. Ma olyan időket élünk, hogy nagyon sok embert le lehetne buktatni hasonló ügyekben, miközben milliárdos csalások elkövetői maradnak érinthetetlenül, szabadlábon. Vele vagy példát akarnak statuálni, vagy az újabb politikai szerepvállalásának akartak így keresztbe tenni”

– mondta a Népszavának Ódor egy volt kollégája.

Egy miskolci ellenzéki politikus pedig azt nyilatkozta: ha Ódor függetlenként visszatért volna a közéletbe, területfejlesztési szakemberként szinte a teljes ellenzéki politikai paletta támogatását élvezte volna. Állítólag ez ügyben már indultak is óvatos, tapogatózó tárgyalások.

Egyesek szerint a vesztegetési ügy összefügghet az M30-as autópálya továbbépítésével, amely több tízmilliárdos beruházást jelent Encs környékén. Az M30-as autópálya korábban átadott 30 kilométeres szakasza után most a Miskolcot az északi országhatárral összekötő, és az encsi járást is érintő szakasz továbbépítése kezdődik: az első szakasz 40 milliárdos, a második 75 milliárdos, míg a harmadik 64 milliárdos beruházást jelent.

olkt.hu/nepszava.hu