Visszalépett az olimpiától a magyar kajakos, mert nem kért a kötelező oltásból!

A MOB döntése értelmében csak beoltott sportolók utazhatnak Tokióba, így a szlalom kajak-kenu első magyar kvótása inkább nem vállalta az indulást.
A kajak-kenu szlalom szakágban kvótás Schmid Julia lemondott a tokiói ötkarikás szereplésről a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) azon döntését követően, miszerint csakis Covid-19 ellen védett sportoló lehet a magyar csapat tagja – írja az Index.
„A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége július 9-én döntött arról, hogy csakis Covid-19 ellen védett sportoló lehet a magyar csapat tagja a tokiói olimpián.
EZT KÖVETŐEN A SZLALOM KAJAKBAN VISSZAOSZTOTT KVÓTÁVAL RENDELKEZŐ SCHMID JULIA JELEZTE, HOGY EZEN OKBÓL LEMOND AZ OLIMPIAI INDULÁSRÓL, ÍGY A MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG VISSZAVONJA NEVEZÉSÉT A JÚLIUS 28-ÁN KEZDŐDŐ VERSENYRE”
– elentette be szombati közleményében a MOB, amely jelezte: a témában további kommentárt nem kíván tenni.
A szlalom szakágban magyarok eddig nem indultak, az osztrákoktól honosított Schmid Juliával szemben az elvárás a tisztes helytállás lett volna. Schmid kiválásával jelenleg 173 fős a magyar csapat a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpián.