Visszanyal a fagyi: Nem fogják az európai országok beengedni Orbánt a határon, mert kínai vakcinával lett oltva!

Kínos helyzetbe kerülhet a kínai vakcinával beoltott Orbán Viktor! Több európai ország dönthet úgy, hogy csak azokat engedi be, akik az EU által jóváhagyott vakcinát kapták! Mit csinál a magyar miniszterelnök, ha nem ismerik el a kínai vakcinával való oltottságát, és emiatt nem akarnak vele találkozni? Nem utazik ilyen országba? Minden útja előtt tesztelni fogják? Vagy mégis beadnak neki egy modern oltóanyagot?

 

A Fidesz-kormány azt mond a kínai vakcináról, amit csak akar, de Európa többi országában érzékelhető a bizalmatlanság azokkal a keleti oltóanyagokkal szemben, amiket nem regisztrált az Európai Gyógyszerügynökség. Lengyelország például már múlt hét közepe óta nem ismeri el hivatalos oltásaként a kínai vagy orosz vakcinákat, vagyis

A LENGYELEK MÁR MOST SEM FOGADJÁK EL A KELETI OLTÓANYAGOK BEADÁSÁRÓL SZÓLÓ IGAZOLÁSOKAT!

Hiába oltottak be valakit a Sinopharm kínai vakcinával vagy a Szputnyik V orosz oltóanyaggal, a lengyel hatóságok csak az EU által jóváhagyott oltásokat ismerik el.

 

A kínai vagy orosz vakcinával oltott személyeknek negatív tesztet kell felmutatniuk, különben 14 napos karantén vár rájuk!

 

Ez azt jelenti, hogy

A KÍNAI VAKCINÁVAL BEOLTOTT ORBÁN VIKTOR RENDKÍVÜL KÍNOS HELYZETBE KERÜLHET!

Ha például most Lengyelországba szeretne menni, ezt csak úgy tehetné meg, hogy visz magával egy 48 óránál nem régebbi igazolást egy negatív PCR-tesztről – ha csak nem akar két hétre karanténba kerülni.

 

És ez a helyzet még kellemetlenebb is lehet, mivel az európai és magyarországi ügyekben jártas cseh Mikulás Peksa EP-képviselő szerint

„TELJESEN REÁLIS FORGATÓKÖNYV”, HOGY AZ EURÓPAI UNIÓ IS HASONLÓ SZABÁLYOZÁST VEZET BE!

Az EP Zöldek frakciójában ülő képviselő az Átlátszó kérdésére azt mondta: ha létrejön egy oltási igazolásokat elismerő európai rendszer, ez a gyakorlat könnyen elterjedhet egész Európában. Ezek után adódik a kérdés:

MIT TESZ ORBÁN, HOGY NE DÖRGÖLJÉK AZ ORRA ALÁ: A KÍNAI OLTÁSÁT NEM FOGADJÁK EL?

Minden egyes utazása előtt tesztelteti magát és elküldi az erről szóló igazolást? Vagy úgy intézi a teendőit, hogy ilyen országokba ne kelljen elutaznia? Egy brüsszeli kormányfői tárgyalás kapcsán ez nem igazán lehetne kivitelezhető.

 

A legkézenfekvőbb megoldásnak az mutatkozik, ha

A MAGYAR MINISZTERELNÖKÖT MÉGISCSAK BEOLTJÁK EGY MODERN, NYUGATI VAKCINÁVAL.

Orbán számára azonban ez is nagy pofon lenne, hiszen ezzel bevallaná, hogy az általa favorizált kínai oltóanyag mégsem olyan jó és elismert, mint ahogy azt ő és a Fidesz hirdetik…