Visszatér a politikai életbe Palotás János

Palotás János, a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) egykori elnöke az előző rendszerváltás idején népszerű politikus volt, de 1994 után kiszállt a politikából.

 

Most viszont indul az ellenzéki előválasztáson.

 

Orbán miatt muszáj  beszállnia a ringbe, úgy érzi, „olyan mélyre süllyedt a magyar társadalompolitika”, hogy „rendszerváltó választásra van szükség” – mondta Palotás János a Blikknek.

Annak idején az egypártrendszert kellett demokratikus, többpártrendszerű nyíltabb társadalomba átvezetni, és nem lát igazi különbséget az egykori MSZMP és a Fidesz mostani egypártrendszerűsége között. Ahogy akkor, most is néhány vezető dönt.

Most is abban a választókerületben indul egyéniben, ahol 1990-ben. Jelölését Pálinkás József Új Világ Néppártja támogatta, de nem kötődik egyetlen párthoz sem, azért segítené az ellenzéket, mert szerinte az Orbán-kormány bűnszervezetként működik.

Az előválasztásról azt mondta, „nem biztos, hogy én fogom megnyerni, de az egészen biztos, hogy ma is van valamilyen képességem, hogy olyan embereket odavonzzak az előválasztásra, majd pedig a választásra, akik egyébként nem mentek volna el szavazni”.

A „hatalommániákus” Orbán Viktorról viszont már 1990-ben is negatív véleménye volt, ami azóta csak romlott és romlott. A tudományt ismerve, soha nincs az, ami nem romolhat tovább, vagyis ezt valamikor meg kell állítani.

Palotás János azt mondja, soha nem volt luxusjacht, magánrepülő tulajdonosa, de ma is stabil az anyagi háttere, nem függ semmilyen kormányzati megrendeléstől. A 100 leggazdagabb magyar közé sem férne be. Nyugdíjasként egy egyszemélyes tanácsadó irodát vezet, de azt is leépíti, ha a csődbe ment brókercégek (Quaestor, Buda-Cash, Hungária Zrt.) általa képviselt károsultjainak ügye lezárul.

 

 

 

Forrás: Blikk