Visszavágott a Washington Post ennek a kopasz madárnak

0

Mintmár tegnap mi is megírtuk, hogy hivatali honlapjára feltett bejegyzésben tette közzé Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára pénteken azt az írását, amelyet válaszként küldött a The Washington Postnak (WP) egy Magyarországot bíráló cikkére, de amelyet az amerikai napilap nem volt hajlandó közölni.

Témába vág: Kovács fenyegeti a Washington Postot

A politikus a Washington Postnak azt a cikkét fájlalta, amely szerint berlini fal leomlása után 30 évvel Kelet-Európában még mindig kísért az 1930-as évek politikája. Kovács Zoltán szerint a szerző Magyarországot antiszemitizmussal, irredentizmussal, a Horthy-féle propaganda rehabilitációjával, lopakodó autoriter hajlamokkal és „el ne felejtsük”, illiberalizmussal vádolja.

Ehhez képest – állítja – Magyarország virágzik, úrrá lett a rendszerváltozás nehézségein, a 2008-as globális pénzügyi válságon, a munkanélküliség pedig 1990 óta nem látott alacsony szintre, 3,4 százalékra süllyedt.

Kitér arra is, hogy 2010 és 2017 között 42 százalékkal emelkedett a házasságkötések száma, 24 ezerről 18 ezerre csökkent a válásoké, egyharmadával pedig az abortuszoké.

Ami az antiszemitizmus vádját illeti, emlékeztet, hogy Budapesten a zsidók olyan biztonságban élnek, amilyenről Berlinben vagy Párizsban csak álmodozni lehet, Orbán Viktor pedig a miniszterelnökök közül elsőként mondta ki Horthy Miklósra célozva, hogy Magyarország bűnt követett el, amikor nem védte meg a zsidó állampolgárait.

Ennek nem volt hajlandó helyet adni a Washington Post. Kovács Zoltán szerint az amerikai lap megköszönte választ, de jelezte, hogy nem tudja használni a véleményoldalán.