Viszik a keservesen megkeresett pénzünket az ukránok!

A Bajnai kormány által Ukrajnával felmondott, az Ukrajnai, valamint minden határon túli magyar származású de nem Magyarországon élő határon túli magyarok nyugdíj folyósítását lehetővé tevő egyezmény megszüntetését (mely felmondás aláírásra, ratifikációjára időhiány miatt nem került sor) azonnali hatállyal érvényesítse, és a mindenféle kivezetéseket a helyzet megnyugtató, és jogszerű rendezéséig függesszék fel, amik egy fiktív Magyarországi lakcím által igénybe vehetőek egy 1963. évi 16. törvényerejű rendelet alapján a Magyar Népköztársaság és a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetsége között a szociális ellátás területén való együttműködés tárgyában Budapesten, az 1962. december 20-án kötött egyezmény alapján történtek!

A magyar emberek pontosan tudják, hogy ezt a Fidesz kormány szavazat vásárlásra használja. Ez egy választási csalás valamint a magyar országon élő nyugdíjasok kifosztása és hátrányba helyezése azokkal szemben, akik soha nem dolgoztak magyar országon! Ám egy hatályát veszett jogszabállyal súlyos visszaélésekre ad lehetőséget!

A külföldön elhunyt nyugdíjasról, különösen, ha az nem magyar állampolgár, a Nyugdíjfolyósító Intézet nem rendelkezik információval. Tehát a gyakorlatban elképzelhető (és sajnos nem csak elképzelhető), hogy olyan embernek folyósítanak egy bankszámlára nyugdíjat, aki már évekkel ezelőtt elhunyt egy másik országban.

A Bajnai-kormány a választások után készen adta át a felmondásra szánt dokumentumokat.

Ez talán elég bizonyíték lehet arra, hogy nem rajtunk múlt ennek a lehetetlen helyzetnek a felszámolása.

Nem értjük, hogy Orbán Viktor kormánya közel hat éve miért nem mondják fel ezt a szerződést. Illetve, pontosan értjük,tudjuk: itt a Fidesz-hatalom bebetonozása folyik a magyar adófizetők pénzén.

Forrás: Tóth Ákos/facebook