Vizes vb helyett aszályos vb-t rendez Magyarország

A következő magyarországi vizes vb-t már a kiszáradt Velencei tavon rendezik meg, egy csomó érdekes új sportággal.

Lehetséges, hogy az idei volt az utolsó vizes vb, amit a szó hagyományos értelmében vizekben rendeztek meg. Az Európát és benne hazánkat is sújtó aszály miatt a következő FINA rendezvényünk már egy aszályos vb lesz, amit teljesen víz nélkül, vagy legfeljebb sárban fogunk megrendezni.

Az aszályos vb-n némileg változtatni kell a versenyszámokon is, így elsőként kerül megrendezésre a 200, 500 és 1000 méteres kajakfutás, ahol nem a versenyzők ülnek a kajakban, hanem azt a fejük felett tartva futnak a tó helyén.

Az úszósportok kedvelői sem maradnak élmények nélkül, hiszen lesz szinkronvergődés, műeső számok, és a magyar úszóválogatott is megmutathatja tudását gyors-, mell- és hátmászásban.

A legnagyobb változás a vízilabdát érinti, ami az aszályos viszonyok között fürdőnadrágban játszott kézilabdára módosul, de a hölgyek kedvéért továbbra is lehetséges lesz a gatyalehúzás.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság üdvözli az aszályos vb megrendezését, mert így sok tóval és folyóval nem rendelkező afrikai ország végre egyenlő esélyekkel indulhat a versenyeken. Az első aszályos vb díszvendége Eric “az angolna” Moussambani lesz, aki hosszútávfutásban méri össze erejét egykori hosszútávúszóinkkal.

 

https://hircsarda.hu/2022/08/12/vizes-vb-helyett-aszalyos-vb-t-rendez-magyarorszag/