Voltaképp Müller Cecília elismerte, hogy ők hagyták elszabadulni a harmadik hullámot

Az országos tiszti főorvos vasárnap lényegében beismerte: a kormány hetek óta tudta, hogy elkerülhetetlen a baj, mégsem hozták meg a szükséges intézkedéseket.

Döbbenetes beismerést tett a kormány járványügyi intézkedései kapcsán Müller Cecília a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Miután kifejtette, hogy szombaton a hétezret is meghaladta az új fertőzöttek száma, úgy fogalmazott:

NEM REMÉLTE SENKI, HOGY MAGYARORSZÁGOT ELKERÜLIK A VÍRUSVARIÁNSOK. TUDTÁK, HOGY EZEKET ELŐBB-UTÓBB ITTHON IS KIMUTATJÁK. MOST NEM TUDUNK MÁST TENNI, MINT A FERTŐZÉSI LÁNCOT MEGSZAKÍTANI.”

Müller szerint a héten elrendelt kéthetes zárással megszakítható a fertőzési lánc, a koronavírus elleni védőoltások beadásának folytatásával pedig a betegségre fogékonyak számát tudják majd csökkenteni. A két intézkedés azt fogja eredményezni, hogy csökken a fertőzöttek száma.

Kérdés, hogy ha előre tudták, hogy a vírusvariánsok előbb-utóbb újra drasztikus mértékben növelni fogják a járvány mértékét, és az egyetlen hatékony védekezés ellenük, ha radikálisan csökkentik a kontaktok számát, miért nem rendelték már el korábban a szükséges korlátozásokat. Müller erre a Kossuth rádiónak sem adott magyarázatot, csak arról beszélt, hogy “remélik”, hogy az intézkedéseknek köszönhetően megtorpan a fertőzöttek száma, “beáll a plató”, és mivel az oltakozók száma egyre magasabb lesz, a fogékony szervezetek számát is sikerül csökkenteni.

“EBBEN REMÉNYKEDÜNK, HOGY ITT TUDJUK MEGFOGNI A HARMADIK HULLÁMOT”

– magyarázta.