Vona Gábor: a 2006-os balhé a Fidesszel, Orbánékkal egyeztetett akció volt.

Ki  felejtené el az újkori demokráciánk talán legvéresebb és leggyalázatosabb időszakát 2006 őszét?
Évek óta vitatkoznak arról, hogy mi miért történt anno, 2006-ban az MTV székházánál. Mindenki látta, hogy a támadók voltak a kezdeményezők, a legdurvábban estek neki a műanyag, vékony plasztikpajzsukkal védekező rendőröknek.

A jobboldal – természetesen – az akkori MSZP–SZDSZ-kormányt, az általuk torzított formában előadott őszödi beszédet teszi felelőssé, és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök börtönbe zárását követeli ma is.
Most azonban egy új bizonyíték kerülhetett elő méghozzá a 168 óra egy pár évvel ezelőtti bejegyzésében kutakodva találtuk meg az alábbi sorokat:

“Kósa Lajos beismerte: a Fidesz vezérkara ismerte az őszödi beszédet és a párt legfelsőbb körei egyeztetettek annak nyilvánosságra hozataláról.

Most már nem gyanú, hanem tény: a 2006-os események előzetes megszervezésében és levezénylésében Orbánék vastagon benne voltak.”

A gyalázatos események és a mögötte álló erők természetesen arra nem voltak soha tekintettel, hogy a rendőrök százai kerültek kórházba, ezrei sérültek mentálisan, nem érdekli a Fidesz és a Jobbik vezetőit. Sikerült hiszterizálni hazugságokkal a közvéleményt.
A tévénézők elmentek amellett, hogy Vona Gábor expressis verbis bevallotta: az egész balhé a Fidesszel, Orbánékkal egyeztetett akció volt. Orbán azokban a hónapokban már nyíltan követelte: Gyurcsány, a kormány mondjon le.
Talán egy évvel ezelőtt azonban Vona Gábor szerepelt a királyi tévében az Össztűz című műsorban, és elszólta magát.

Mi előkészítettük a kormány elkergetéséhez a talajt, de Orbán gyáva volt, nem élt a lehetőséggel” – értsd: nem merte a parlamentből kizavarni a kormányt, és „forradalmi úton” átvenni a hatalmat. Az október 23-i véres ütközet a jobboldali Fidesz és a szélsőjobboldali Vona vezette gárda előre eltervezett, összehangolt akciója volt. Csak az Auróra ágyújának elsütése maradt el.