Wendy egy békéscsabai kutyus. Nincs meg az egyik szeme.

Aki egy légpuskával elvette a fél szeme világát, tegnap a Békéscsabai Járásbíróságon közérdekű munkával megúszta. Letöltendő helyett.
Wendynek azért nincs meg az egyik szeme, mert ugatott. Pedig a kutyák ilyenek, sőt ásnak, kaparnak, fúrnak, kerítés alatt átszöknek, locsolót megrágnak, papucsot eltüntetnek, postást üdvözölnek. De mindenekelőtt hűségesek, ezt a hűségüket pedig megköszönni kell, nem az ugatásuk miatt megkínozni-megnyomorítani őket. Nincs ez így jól, hogy ilyen ítélet születhet 2021-ben magyar bíróságon.
Nincsen jól, mert aki egyszer kegyetlenül bánik egy állattal, az máskor is megteszi. Aki kegyetlen egy állattal, az egy emberrel is tud az lenni. Aki ezt teszi, annak nincs helye közöttünk. Én továbbra is azon az állásponton vagyok, amin tavaly ilyenkor, amikor beadtam a Nemzeti Választási Irodához a népszavazási kezdeményezést: Letöltendőt az állatkínzóknak!
Nem történik semmi érdemleges, pedig a kormánynak van egy miniszteri biztosa is, aki az állatvédelemért felel közöttük. Ovádi Péternek hívják. Ovádi Péter még novemberben így beszélt a Magyar Nemzetnek: “azért fog küzdeni, hogy a bíróságokon precedensértékű ítéletek szülessenek, amelyek az állatkínzókat valóban elrettentik a bűncselekmények elkövetésétől.” Letöltendőt is emlegetett.
Azóta pedig néma csend. Tegnap pedig megszületett ez az a gyalázatos ítélet. Hány ilyen üggyel kell még szembesülnünk, hogy történjen végre valami?
Stummer János