WHO: A covid új mutánsa, a mű-variáns ijesztő, és új tünetet is hozott magával

Számos variánsa létezik a koronvírusnak, de a mű-variánssal több embert is diagnosztizáltak Angliában – rövid időn belül, írja a WHO és a iNEWS brit hírportál.

 

Hetek óta a Delta variáns tartja rettegésben a világot, hiszen az új COVID-törzsről már bebizonyosodott, hogy a gyerekekre is veszélyesebb, és a vakcinák is némileg kisebb védettséget biztosítanak ellene.

Bár szerencsére általánosságban elmondható, hogy ha beoltatod magad, enyhébb tüneteket okoz egy esetleges fertőződés során, azért kivételek is akadnak.

Ezzel kapcsolatban egyik szerkesztőnk is mesélt tapasztalatairól, sőt számos sztár is megosztotta, mit érzett betegsége alatt, felhívva ezzel a figyelmet a biztonságra!

Néhány napja viszont megérkezett a hír, miszerint a WHO egy újabb koronavírus-törzsre figyelt fel, amit mű-variánsnak neveztek el.

Az elmúlt egy hétben legalább 48 embernél diagnosztizálták az Egyesült Királyságban, és megtalálható benne többek között a delta variáns mutációja is. Először egyébként 2021 januárjában azonosították Kolumbiában, és itt eddig 852 esetet regisztráltak, ám a nagy megugrás most aggodalomra adhat okot a szakértők szerint.

Mivel nincs túl sok adat róla, így csak néhány feltételezés született szakértőktől a variánsot illetően.

Úgy vélik, képes lehet befolyásolni a tünetek erősségét, a fertőzés átadásának gyorsaságát, és új gócpontokat hozhat létre.

Már végeztek kutatást arra vonatkozólag, az oltás mennyire hatásos a mű variáns ellen, és arra jutottak, hogy a Pfizer vakcinája képes volt felvenni a küzdelmet vele, ám tény, hogy a védettség alacsonyabb volt, szemben a többi törzzsel.

És hogy melyek a tünetei a mű-variánsnak? Felfedjük, ugyanis van egy tünet, amit fontosnak tartottak kiemelni a szakértők.

  • Magas láz
  • Szag és ízérzékelés elvesztése
  • Hosszan tartó, durva köhögés.

 

 

 

Via. (inf.news)