WHO: várhatóan ősz végén, tél elején jön a második koronavírus hullám!

0

Európának fel kell készülnie a koronavírus-járvány újabb hullámára, amely télen érkezik, és legalább olyan súlyos lesz, mint az első – figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Az Euronews azt írja, a WHO regionális igazgatója a brit The Telegraph-nak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy ez nem az ujjongás, hanem a felkészülés időszaka Európában. Szerintük az év végi helyzetet súlyosbítja majd, hogy a koronavírus-járvány újabb hulláma az influenzajárvánnyal egy időben jelentkezhet.

Közben a Guardian arról ír, hogy a Trump-kormányzat részlegesen visszaállíthatja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) finanszírozását. Erről először az amerikai konzervatív nézők kedvelt hírforrása, a Fox News írt, egy kiszivárgott levélre hivatkozva. Eszerint Trump beleegyezett abba, hogy az Egyesült Államok akkora összeget fizessen, amekkorával Kína járul hozzá a WHO működéséhez.

Trump április 14-én jelentette be, hogy az USA nem finanszírozza tovább a szervezetet, mert állítása szerint a WHO elősegítette Kína félretájékoztatását a koronavírussal kapcsolatban. A szervezet vezetői tagadják ezt.

Korábban az Egyesült Államok volt a WHO legjelentősebb finanszírozója. Ha az USA ezentúl annyit fog fizetni mint Kína, az azt jelentené, hogy a korábbi hozzájárulásának körülbelül 10 százalékát fizetné be.