Zavar a NER-ben!

“Recseg-ropog a jól bejáratott rezsim. Szar lesz nekünk egy jó darabig, de igazából eddig is az volt. A NER olyan szinten telepedett rá az országra, és olyan mértékben fosztogatta üzemszerűen, hogy azt csak az nem vette észre, aki hasznot húzott belőle. Márpedig azokból van a kevesebb, kifosztottakból a több.

Nem vagyok gazdasági szakember, ezért nem tudom megmondani, mennyit érez meg az ország a kibontakozóban lévő háborúskodásból az Európai Unióval. Ennek is van persze több verziója. Ha az EU úgy, ahogy van, elzárja a pénzcsapot, azt – szerintem legalábbis – főként a NER fogja megérezni. Az Orbán mögött álló háttéremberek hihetetlen veszteségeket fognak elszenvedni, hiszen azoknak a támogatásoknak a nagyobbik része eddig is náluk kötött ki, mindenféle csatornákon keresztül. Ha ez a bőséges, és sehonnan nem pótolható forrás megszűnik, sokan dühösek lesznek. Nem a műkörmösökre és fogorvosokra gondolok, hanem például Csányi Sándortól kezdve azokra, akikről ritkán szoktunk beszélni, többségük neve egyáltalán nem forog közszájon. Nyilván a Mészáros család neve alatt futó birodalom is megsínyli, de ez valószínűleg éppen a birodalom névleges tulajdonosát fogja a legkevésbé megviselni lelkileg. Alig hinném, hogy eddig is értette, mi történik.

A másik lehetséges verzió, hogy a kormány nem jut forráshoz, az ország igen. Tehát közvetlenül a vállalkozásokhoz, szervezetekhez, önkormányzatokhoz jutnak el a pénzek. Ezt az ország egésze sokszorosan megérezné, hiszen azonnal látható lenne, eddig mennyi pénz tűnt el különféle homályos útvesztőkön át, ehhez képest most mennyivel több a hozzáférhető forrás. Az nem véletlen, hogy Orbán rohamtempóban akarja letarolni az önkormányzatiság maradékát. Parragh Lászlóval vagy nélküle, a cél meglehetősen egyértelmű. De azt nem tudom, ha az uniós források közvetlenül érkeznek, arra ki tud-e találni valami megoldást, hogy mégis rátehesse a kezét. Ha nem – és szerintem nem -, akkor lesz egy tökéletesen funkcióját veszített kormány az ország élén. ”

Foszladozó köpönyeg