Zavartalanul skandáltak a cigánybűnözésről a foci ultrák! (Videó)

0

– A múlt heti Deák téri verekedés halálos áldozataira emlékeztek foci ultrák és a Mi Hazánk Mozgalom. Az eseményekre a rendőrség a koronavírus-járvány miatt nem adott engedélyt, ennek ellenére mindkettőt megtartották.
– A Mi Hazánk kegyeleti megemlékezésként meghirdetett rendezvényére 80-100 demonstráló érkezett, a rendőrség a résztvevők többségét igazoltatta, többen elismerték a szabálysértést. A rendőrök ezen kívül zászlókat és transzparenseket is lefoglaltak. A terv szerint a Mi Hazánk szimpatizánsai az Országos Roma Önkormányzat székháza előtt találkoztak volna, de a hatósági lezárás miatt csak egy sarokkal arrébb tudták megtartani a rendezvényt. Innen indult a „cigánybűnözés elleni felvonulás” a Deák térre.
– A tragédia helyszínén, az újpesti ultrák eseményén több ezren gyűltek össze. A tömeg felét a Fradi keménymag alkotta, de a két szurkolótábor békésen megfért egymás mellett.
– Bár a skandálásokban és a beszédekben is többször elhangzott a „cigánybűnözés”, Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom vezetője szerint nem faji, hanem szubkulturális kérdésről van szó.

 

via. 444.hu