„Zsarolnak, kényszerítenek, félelemben próbálnak minket tartani”

Egy, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban eddig fel nem merült vádat fogalmazott meg Falus Ferenc:

„oltási terv nem lévén, össze-vissza oltanak, amivel nem csak indulatot keltenek az emberekben, de generálják, szítják a feszültséget a beoltottak és a be nem oltottak között is”.

Nem egyszer megalázó, méltatlan, embertelen helyzetbe kényszerítik a beoltásra berendelteket, s általában véve is az oltás kapcsán

„zsarolnak, kényszerítenek, félelemben próbálnak minket tartani”,

legyen szó akár arról, hogy regisztrálunk vagy sem, illetve, hogy elfogadjuk-e vagy sem a felajánlott vakcinafajtát – rója fel a korábbi országos tiszti főorvos az Orbán-rezsimnek. Kombinált eszközökkel: oltással, maszkviseléssel, távolságtartással, a higiénia szabályok betartásával lehet megakadályozni, hogy mindenki átessen a Covid-on – mondja, rámutatva:

jó lenne pár hétig nem nyilatkozni a kínai oltóanyagról.

 

„A fertőzés elől nem tudunk elbújni, előbb-utóbb mindenki át fog esni a vírusfertőzésen, és ezt csak az oltások felvételével tudjuk megakadályozni, hiszen ez a védekezési forma a legegyszerűbb, legbiztonságosabb és leghatékonyabb módszer”

– a Hírklikk is beszámolt Merkely Béla, SOTE-rektor nyilatkozatáról, ami a hétvégén hangzott el a köztelevízióban.

 

Ez logikusan hangzik, ám Falus Ferenc járványügyi szakértő szerint a dolog „nem ennyire egyszerű”.

 

Szerinte ennél is többre van szükség:

 

„az oltással, maszkviseléssel, távolságtartással, a higiénia szabályok betartásával lehet megakadályozni, hogy elkapjuk a vírust. Ennek a védelemnek csak az egyik eleme a vakcina”.

Tovább a Hírklikk weboldalán.